torstai 3. maaliskuuta 2011

Puutarhaunelmia

Ei kommentteja:
 
Nykyisen asunnon myötä myös jonkinlainen puutarhaharrastus heräsi minussa henkiin. Nurmikenttä oli lähtökohtana, kun vaappuaattona 2009 pihatyöt aloitettiin. Kesän aikana pihamuuttui merkittävästi ja monia uusia lempparikasveja löytyi.

Takapiha yläkerran parvekkeelta. Pääasiassa pihassa on erilaisia havuja, ruusuja ja liljoja. Kaikille havuryhmille vedettiin "tunnelmavalaisin".  

Takapihan terassi. Terassin eteen tehtiin liuskekivialue, johon upotettiin valaisimia. Pihan sivussa on toinen alue, jossa on myös valaisin. Vesiaiheita on kaksi: toinen muurin sisällä ja toinen maan tasossa liuskekivien vieressä.

Talon itäpäätystä näkymä takapihalle.Viime kesänä takaterassille asennettiin verhokiskot, joihin ripustettiin marksiisikankaasta tehdyt verhot. Etelän puoleisellä terassilla verhot oli mukava vetää antamaan hieman varjoa, varsinkin viime kesän huippuhelteillä.

Etupihan kukkalaatikon edessä poseeraan kesälookissaan Aki ja Riepu. Kukkalaatikolla oli pakko antaa joku räväkkä väri ja päädyin pinkkiin.

Viime kesän komeimmat ruusut tulivat pienistä "ruukkuruusuista" tehtyyn istutukseen.  Aivan varmasti hankin samanlaisia ruusuja ensi kesänäkin, koska ne todellakin olivat "loistasijoitus" näköönsä nähden. Ruukut ovat nyt talvehtimassa autotallissa, joten saas katsoa saisiko vielä samoista ruusuista iloa ensi kesänä.

Tulevaan taloon en tällä näkymin tee näin mittavaa pihauudistusta. Talo sijaitsee ns. metsätontilla, joten aion hyödyntää jo olemassa olevia kasvustoa ja lisäillä jotakin hauskaa sekaan. Kaippa tässä tosin käy niin, että mopo lähtee taas käsistä, ja ensi kesänä kuitenkin on pihassa jos jonkinmoista "puskaa" =D.  Ehkä tämä remontti vie kaikki voimat, niin ei sitte edes tekisi mieli uurastaa pihan parissa koko kesää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff