maanantai 7. maaliskuuta 2011

Saunan uudistuksesta

Ei kommentteja:
 
Sauna muutti totaalisesti jo ilmettään, kun nämä ensimmäiset laatat ovat seinässä. Laattavalintoihini olen enemmän kuin täysin tyytyväinen. Ihanaa saada nuo punatiilet piiloon =D Tarkoituksena on vielä käsitellä lauteet, katto ja seinäpaneelit. Todennäköisesti seinäpaneelit käsitellään valkoisiksi ja pelkästään lauteet tummanharmaiksi.


Sauna "ennen"

Sauna nyt, vielä keskeneräisenä. Laatoitus on on aloitettu, mutta mm. saumaus, lattialaatat ja puuosien käsittely uupuu. Kuvan "rakoon" tulee puukiuas. Kuvan etualalla oikealla on sähkökiukaan paikka.

Saunassa oli ostettaessa puukiuas. Saunaremontin aikana lisättiin myös varaus sähkökiukaalle, puukiukaan kaveriksi. Sähkökiukaalle oli jätetty oma paikkansa rakentamisen yhteydessä, ja sähkövarauskin kuvissa näkyi. Tosin sitä sähköä ei ikinä oltu vedetty. Hieman pakertamista ja puskemista sähkövaraus vaati. Tosin tässä remontin yhteydessä se oli kätevää, kun seinään tehty roilotus saatiin kätevästi paikattua kun koko laatoitus uudistettiin.


Sähkökiukaan syvennys, saunan ovi kuvassa oikealla. Puukiuas jää kuvassa vasemmalle.

Yhtenä haasteena on löytää sopiva kiuas. Saunan iso koko ja suuret laattapinta-alat asettavat tietyt haasteet, sillä suurin osa kiukaista on pienitehoisia tarpeeseeni nähden. Periaatteessa saunaan olisi tarvittu julkisen tilan kiuas, mikä ei sinänsä olisi ollut iso ongelma, mutta kiukaan sulakkeet olisivat pitäneet olla talon pääsulakkeen suuruiset, joten idea oli kuopattu.Mondexin kiukaista kuitenkin taitaa löytyä paras vaihtoehto olosuhteiseen nähden. Total Smooth tai Total Nature 10,5kW on ilmeisestikin hankintalistalla.  (Total Nature yläkuvassa, Total Smooth alakuvassa. Kuvat www.talotarvike.com)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff