perjantai 28. lokakuuta 2011

Talon pohjan esittelyä

Ei kommentteja:
 
Vaikka tätä blogia on tullut pidettyä jo useita kuukausia, en vieläkään ole esitellyt talon pohjapiirustusta. Nyt siis päätin vihdoin ja viimein teille esitellä talon pohjapiirrustuksen, vaikkakin käsinpiirretyn, avulla. Kuvissa mittasuhteet ovat kohtuullisen oikeat, vaikka esimerkiksi ikkunat eivät ihan oikeilla paikoilla olekaan. Mutta kyllä näistä saa kuvan, millaisessa talossa asustelen.

ALAKERTA n.100m2

Alakerrasta löytyy ns. arkisisäänkäynti sekä eteinen, jossa myös sijaitsee kaikki talotekniikka. Remontin yhteydessä alakertaan tehtiin makuuhuone erottamalla tila väliseinällä isommasta takkahuoneesta.  Tilojen kokoa voi hahmottaa vertaamalla vaatehuoneen, n.15m2, kokoon.
KESKIKERROS n.100m2

Keskikerros on oleskelukerros. Täällähän suurin osa ajasta tulee vietettyä, jos siis ei lasketa makuuhuoneessa nukkumista. Keskikerrokseen on ns. maayhteys eli autolla pääsee ajamaan aulan ovelle. Koko keskikerrosta, lukuunottamaa khh-seinustaa, kiertää terassi. Mittasuhteiden hahmottamisen avuksi: olohuoneen terassin puoleinen seinä on noin 9m pitkä.


YLÄKERTA n.50m2

Yläkerta on ns. bonuskerros, jossa on myös parveke. Ennen remonttia yläkerta oli avointa parvea. Remontin yhteydessä parvelle rakennettiin 2 makuuhuonetta. Lisäksi aulasta voi erottaa halutessaan väliseinällä vielä yhden lisämakuuhuoneen. Yläkerrassa itselläni on vierashuone ja työhuone. Tosin nythän työpiste on olkkarissa, joten yläkertaan ei juurikaan ole asiaa. Turha kerros minulle, ainakin tässä elämäntilanteessa, mutta tarpeellinen jollekin toiselle. Mittasuhteisen hahmottamiseksi: aulan ikkunaseinän pituus on hieman reilun 3m.


Tässä talvinen kuva pihapiirin rakennuksista. Alakerran eteisen, keskikerroksen kodinhoitohuoneen ja keittiön sekä yläkerran aulan ikkunat osoittavat talon sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff