perjantai 28. lokakuuta 2011

Ideoita ja vinkkejä vanhan talon stailaukseen?

3 kommenttia:
 
Jos suinkin vaan aikaa löytyy ja apuja, tarkoitus olisi ensi viikolla stailata vanha talo uusia myyntikuvia varten. Edelliset kuvat on otettu silloin kuin vielä asuin siellä ja nyt asunnosta luonnollisesti on tyhjennetty tavaraa ja huonekaluja.

Koska ostaja on todennäköisesti nuori pariskunta, joka suunnittelee perheenlisätystä TAI perhe (eli ei itseni kaltainen), ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä teiltä hyvät lukijat, miten asunnosta saisi myyvemmän. Pintamateriaaleja en lähde vaihtamaan :) , mutta esimerkiksi huonekaluista tai tekstiileistä otan vinkkejä vastaan ja jotakin pientä varmaan joutunen ostamaankin.

Seuraavat kuvat on otettu ennen muuttoa, joten asunnossa ei nyt näytä samalta. Kertokaahan toki vinkkejänne ja ideoitanne! Olisin niistä todella kiitollinen. Myös Pientä Pintaremonttia -tiimi voisi tulla vierailemaan =D


Alakerran eteinen
Eteisen oikeanpuoleisesta lovesta on otettu lasipöytä pois ja jäljellä on enää vain lipasto, jonka kulma pilkottaa kuvassa seinämän takaa. Pohdiskelin pitäisikö lipastokin ottaa pois ja pistää tilalle pitkittäissuunnassa esim. Beståa, jossa yhdistyisi istumatila ja säilytys.


Olohuone
Tämä kuva kyllä näyttää ahdetulta hui, vaikkei todellisuudessa tila ahdas ollutkaan. Kaikki viherkasvit on raivattu  pois sekä lasipöytä nojatuolin vierestä ja suurin osa koristetilpehööristä. Jäljellä on periaatteessa vain sohvat, rahi, seinähylly ja tv-taso.

Sohvista: tarjolla olisi esim. 2 vaihtoehtoa - 1) poistaa nykyiset sohvat ja tuoda tilalle harmaa divaanisohvan nykyisestä asunnosta tai 2) hyödyntää nykyisiä sohvia.

Veisikö pois nojatuolin ja jättäisi vaan sohvan?
Vaihtaisiko sohviin valkoiset tyynynpäälliset?
Onko pinkki tehostevärinä ok?
Jos sohvat vaihtaisi divaanisohvaan, miten sen asemoisi?
Flyygelihuone
Nyt huoneessa nököttää vaan flyygeli ja mustat vasemmalla näkyvät kaapit. Tämä huone on avoin olohuoneeseen. Tämän huoneen voisi sisustaa esimerkiksi telkkahuoneeksikin tai toimistoksi. Mutta silloin toki pitäisi saada iso porukka ensin kantamaan flyygeli pois.

Toisaalta, jos tämä olisi telkkahuone - miten olohuoneen sisustaisi?


Keittiö
Mielestäni pöytä on hyvä. Pöydän kanssa keittiö jää hyvin tilavaksi.
Pitäisikö tuolit olla vaaleammat/erilaiset?


Yläkerran aula
Aulassa on tällä hetkellä huonekaluina enää tuo turkoosi divaani (työpöydän paikalla) sekä vasemmassa reunassa näkyvä valkoinen iso laatikosto. Lisäksi limoviikunat, verhot, valaisimet ja mustat matot ovat tallella. Muuten tavarat ovat jo poistuneet.
Onko mustat matot liian tummat? Ehkäpä...
Onko zebra-verhot liian räväkät? Kenties...
Saako kristallikruunuista ihottumaa? Toki muita valaisia minulla ei tilaan ole...Isoin makuuhuone
Makkariin on jo vaihdettu perus 160cm sänky, joka on siis 50cm kapeampi kuin kuvan sänky. Yöpöydät ovat edelleen samat. Lipastoja sänkyä vastapäätä on enää vain 1 kpl. Menisköhän tämä huone vain runsailla valkoisilla sänkytekstiileillä?


Makuuhuone / vierashuone
Täällä on enää tuo vuodesohva ja 2 kaappia (kaapit kuuluvat kauppahintaan), ei muita huonekaluja. Pitäisikö tänne tuoda sänky ja työpöytä? Vai saako sohvan kanssa "oikean" mielikuvan huoneesta? Ahdistaako tuo vaaleansininen?Makuuhuone/ vaatehuone
Yksi makuuhuoneista on nyt sisustettu vaatehuoneeksi. Kaikki kaapit kuuluvat kauppahintaan.  Lipaston ajattelin viedä pois. Itselläni ei olisi hirveä hinku alkaa huoneesta tekemään makkaria ja siirtämään kaappeja. Kuitenkin katsojissa on ollut pariskuntiakin, joilla ei ole ollut tarvetta kuin kahdelle makuuhuoneelle. Mitäs mieltä te olette? Vaatehuone vai muutos makkariksi? 


Ja onhan sekin mahdollista, että nykyisestä päämakkarista sisustaa lasten huoneen ja päämakkarin siirtää nykyiseen vierashuoneeseen?

3 kommenttia:

 1. Eteinen: Bestå on mainio idea. Sellainen matalampi, johon voi istua ja sen päälle mustat istuintyynyt. Pienet pyöreät matot on ok, mutta itse ottaisin tuon isomman maton pois. Ostajat usein tahtovat nähdä isot pinnat remontin varalta.

  Tämänhetkiset sohvat ja tuoli ovat ihanan rennot. Jättäisin siis ne ja vaihtaisin valkoiset päälliset. Dominoivia värejä kannattaa välttää, kuten pinkkiä. Ne aiheuttavat helposti väärän mielikuvan ja varsinkin jos pinkki ei kuulu ostajan lempiväreihin voi käydä niin ettei hän saa tuntumaa asuntoon. Pahimmassa tapauksessa hän ei muista olohuoneesta muuta kuin pinkin viltin. :) Taso ja seinähylly ovat ok.

  Itse jättäisin flyygelin paikoilleen. Minusta se luo ylellistä tuntua ja välittäjän velvollisuus on luoda variaatio-mielikuvia tilasta ja sen eri käyttömahdollisuuksista.

  Keittiöstä en muuttaisi mitään!!!!! Nuo tuolit sopivat hyvin kontrastiksi pöydän kanssa. Keittiön tasot ja kivinen välitila ovat tummia myös, joten keittiö on eheä kokonaisuus. Kattovalaisin on ihanan persoonallinen, muttei liian! :)

  Verhot ovat kyllä hieman raflaavat, mutta jos turkoosiin divaaniin yhdistäisi muutaman mustavalkoisen seepratyynyn niin kokonaisuus saattaisi toimia hyvinkin. Nuo kattovalaisimet eivät minusta sovi tilaan. Tila on nuorekas ja moderni ja nuo valaisimet ovat liian eripariset. Ne vaihtaisin moderneihin valaisimiin. Viherkasveja on tilassa tällähetkellä liikaa. Yhden voi jättää, mutta ehken turkoosiin sohvaan yhdistäisi tumman vihreää lainkaan.
  Matot ovat mielestäni hyvät. Voisiko kalustejärjestystä muuttaa niin, että divaani olisi tuolla vasemmalla samalla tavalla viistottain? Saisiko laatikoston siirrettyä divaanin tilalle? Laatikoston päälle jokin neutraali kaunis moderni koristesine ja/tai kynttilöitä tai pöytävalaisin tunnelmavaloa luomaan?

  Isoon makuuhuoneeseen lisäisin vain muhkeutta tekstiileillä. Paljon valkoista ja vaikka ripaus jotakin tapetissa esiintyvää väriä joukkoon koristetyynyn muodossa.

  Makkari-vierashuone: Vaihtaisin nuo vaaleansiniset tekstiilit ja lampun kuvut samaan sävyyn kuin seinä (onko mud vai tumma beige?). Saako sohvaa siirrettyä lähemmäs (täältä ruudulta katsottuna)? Onko mahdollista laittaa sohvan molemmin puolin tuollaiset valkoiset Lack-pöydät ja niille pöytävalaisimet? Muuta ei mielestäni tarvitse. Tilasta huomaa, että sinne mahtuu esim. kouluikäiselle sänky, koulupöytä ja säilytyskaapisto. Välittäjän luovuus taas esiin esittelyvaiheessa!!!!

  Vaatehuone: Itse jättäisin tilan vaatehuoneeksi. Se on harvinainen ja luulisin sen olevan enemmänkin etu kuin haitta. Välittäjän kanssa voisit käydä läpi miten tilan saa helposti muutettua huoneeksi, jotta hän osaa kuvailla ja opastaa sitten potentiaalisia ostajia.

  Huh! Tulipa tekstiä! Toivottavasti näistä on jotain apua!

  VastaaPoista
 2. Miia: Kiitos vinkeistä! Aika samoilla linjoilla olemme. Nyt täytyy vaan saada inspis itse toteutukseen.

  VastaaPoista
 3. :) Lähetän täältä inspisvoimaa *tsui tsui* ! =D

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff