lauantai 15. lokakuuta 2011

Tapettivarjostin - epäonnistunut ostos?

2 kommenttia:
 
Netissä on ollut jonkin verran myytävänä tapetista tehtyjä varjostimia. Ajattelin kokeeksi tilata yhden ja katsoa millaisia ne ovat. Päädyin tilaamaan varjostimen alakerran värimaailmaan "duck egg".

Tämä varjostin on tehty Laura Ashleyn Tatton-tapetista. Halkaisija 30 cm, korkeus 21cm. Hintaa varjostimelle tuli postikulujen kanssa 30 euroa.

Tämä ostos kyllä kuuluu todennäköisesti sinne epäonnistuneiden ostosten listalle, muun muassa:
- Väri ei ollut "duck egg" vaan pikemminkin vaaleansininen, joten varjostin ei sovi väreiltään alakertaan aiotusti.
- Kun valaisimessa on valo, varjostin on vain likaisen valkoisen värinen. (kuvissa tuo näyttää vielä ihan ok, mutta luonnossa noup!)
- WOWWAU-tekijää en kyllä keksinyt tästä varjostimesta - siis sitä syytä, miksi tästä erityisesti pitäisin.

TARINAN OPETUS: Itselläni on lähinnä ollut valaisimia, joissa ei ole ollut varjostimia - esimerkiksi siis sellaisia valaisimia, joissa polttimot ovat näkyvissä. Tämän vuoksi en olekaan tullut ajatelleeksi varjostimen läpi tulevaa valoa. Itselleni valaisimet ovat käyttöä varten, ei koristeita eli usein valot ovat päällä valaisimissa. Siispä vahingosta viisastuneena (myös Ikean violetista varjostimesta opittua), valaisin/varjostin pitäisi aina nähdä myös valot päällä, jotta tietää minkälainen varjostin on, kun valo suodattuu sen läpi. Ikean varjostin muuttui violetista lähes ruskeaksi ja tämä varjostin likaisen valkoiseksi. Seuraavan kerran varjostinostoksilla osaan siis katsoa asiaa uusin valaistunein silmin :) Onhan se tärkeää, että valaisin/varjostin näyttää hyvältä myös valot päällä!

Ja pikkuriikkisempi opetus: Nämä tapettivarjostimet ovat kyllä vain "silmäniloksi" eli somisteeksi, mielellään ilman valaistusta. En siis suosittele, jos valaisimessa aikoo oikeasti pitää valoa.

Onko teille esimerkiksi pöytävalaisimet somisteita vai pikemminkin käyttöesineitä? Omasta mielestäni olisi hienoa, kun kummatkin kriteerit täyttyisivät.

2 kommenttia:

  1. Kokeileppa jos valon sävy muuttuisi kirkkaammaksi päivänvalolampulla eli sellaisella jossa on vähintää 5000 kelviniä. Valkoinen valo muuttaa varjostimea sävyä tosi paljon.

    VastaaPoista
  2. Soile: Täytyypi kokeilla. Kiitos vinkistä. Mähän nyt vaan olin tyytyväinen, että kaapista joku polttimo löytyi :)

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff