maanantai 10. lokakuuta 2011

Olohuoneen varjostimen tuunausta

5 kommenttia:
 
Perjantai-iltana aloitin olohuoneen violetin varjostimen tuunauksen. Tekniikka osoittautui helpoksi ja nopeaksi. Suosittelen tekniikkaa varsinkin sellaisille, jotka ovat yhtä malttamattomia kuin minä.

Muistaessani: Itselläni on ollut ongelmia jo hyvän tovin kommentoinnin kanssa, joten en ole päässyt kommentoimaan kommenttejanne. Kiitän kaikista kommenteista! Ja kommentoikaa toki lisää, vaikka en itse pystyisikään vastaamaan.

Näitä tarvitset:
- varjostin
- satiininauhaa, esim. Ikean Ollsta -varjostimeen, halk. 38cm, 38mm leveää nauhaa kuluu noin 20 metriä.
- kuumaliimapistooli ja liimapuikkoja (kuvassa näkyvän pahvilaatikon verran saa kulumaan helposti)

 Tässä lähtötilanne: varjostin ja satiininauhaa


Sitten vain rohkeasti reunasta aloittaen. Nauhan pää taitoin rypyn alle piiloon. Tekniikkana oli rututtaa ja rypistää nauhaa kiemurrellen jo rypytetyn "kylkeen" kiinni. Eli en siis tehnyt suoria linjoja.

Tässä ensimmäiset 5 metriä nauhaa taiteiltuna varjotimen päälle. Kerrankin rakennekynsistä oli kovasti hyötyä - kuuma liima tarttui kynsiin eikä sormenpäihin, joten vältyin palovammoilta :)Nauhahan sitten loppui kesken. 10 metrillä pääsin hieman yli puolen välin ja aikaa tässä vaiheessa oli kulunut noin 30 minuuttia.


Varjostin siis jäi keskeneräiseksi. Tänään tilasin lisää nauhaa, joten eiköhän valmista tule lähipäivinä. Varjostin olisi ollut ihan hieno myös nauhoitettuna vain osaksi, mutta harmittavasti varjostimen sauma jäi ikävästi näkyviin. Siis rypytän koko varjostimen päälle nauhaa. Ja seuraavassa projektissa voisin jättää varjostinta näkyviin, mutta muistaa aloittaa rypytysurakan sauman kohdalta.

5 kommenttia:

  1. ihan huippu... kävinkin jo selailemassa satiininauha listaa ja pohdiskelen, että minkähänlaisen tilauksen sitä laittaisi menemään...

    VastaaPoista
  2. Kiitokset rohkaisevista kommenteista! Tänään saapui lisää loppunutta satiininauhaa postissa, joten viikonloppuna pitäisi saada valmista. Tämä projekti on niin hauska siitä, että tekeminen on hyvin helppoa ja nopeaa. Ei tarvitse repiä hiuksia päästään tehdessään :)

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff