maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kun iso ei ole tarpeeksi iso - jättisängynpääty tyynyistä (DIY)

36 kommenttia:
 
Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! Viikonloppu kului puuhaillessa yhtä sun toista. Jotakin valmistakin jopa saatiin. Onneksi apuakäsipareja tarjosivat vanhempani ruokapalkkaa vastaan, niin asiat etenivät hieman sukkelammin kuin omin voimin. Yksi projekteista oli makuuhuoneen "upgreidaus". Näin pari kuukautta sitten kuvan, jossa sängynpääty ylettyi kattoon asti. Himotus uudesta isommasta sängynpäädystä iski. Vanhasta sängynpäädystä näet kuvia tästä. Hieman ajatuksia pyöriteltyäni, päätin teettää kankaasta "lokerikon", joka pehmustettaisiin tyynyillä. Tällöin ei tarvitsi esimerkiksi hankkia isoa vanerilevyä päätyä varten ja pääty olisi kevyt sekä helpompi asentaa, purkaa, koota ja siirtää.

Päätyä varten tarvitsee kangasta, tyynyjä ja ripustustarvikkeet. Tyynyt ostin Ikeasta. Gosa Slån -tyynyt maksoivat 0,99€/kpl ja omaan päätyyni tyynyjä  käytin 25 kappaletta. Kokonaishintahan riippuu päädyn koosta, kankaasta ja siitä, ompeleeko päädyn itse.  Harmi, että ilta-auringossa otetut kuvat eivät ole parhaimmasta päästä. Tällä kertaa petaus on jälleen valkoinen. Helmalakanakin on taas paikoillaan erään koiran pisun pesun jälkeen.


Tällaisen päädyn alla nukutaan tästä eteenpäin. Päädyn yläreuna on noin 280cm korkeudessa. Leveyttä löytyy 220cm.



Sängynpääty on ripustettu ripustuskiskoon. Samalla, kun tikapuilla keikuttiin, nostettiin myös peilejä ylemmäksi.
 


Vanhoista yöpöydistä tuli toimivammat ja paremmin sängyn kanssa yhteensopivat, kun alle laitettiin korkeat jalat pyörien sijaan. Jalat ovat Ikean Capitat.
 

Toisella puolella sänkyä yöpöytänä toimii edelleen Ikean Malm-kampauspöytä. Ilmeen yhtenäistämiseksi, toisenpuolen yöpöytien kanssa samaaa sarjaa oleva lokerikko sijoitettiin ilman jalkoja kampauspöydän alle.


Sängynpääty näyttää taustapuolelta tältä. Tyynyjen lokerot suljin hakaneuloilla. Jos päätät itse tällaisen tehdä, muista, että mitat muuttuvat, kun laitat lokeroon tyynyn. Mitat muuttuvat huomattavasti pienemmiksi, kuin pelkän kankaan mitta on. Tämä vinkkinä, ettei tule puuhassa ikävää yllätystä. Omassa päädyssäni lokeron mitta taisi olla noin 35cm x 45 cm.

 
Ripustusviritelmää - varsinaisessa viritelmän merkistyksessä :)
 

Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että pari asiaa olisi voinut tehdä eri tavalla. Mutta jostain pitää aloittaa, kun mitään ohjeita ei ollut olemassa.

36 kommenttia:

  1. Mahtavaa, mielestäni juuri yksilölliset diy:t saavat kodin viimeistellyn ja persoonallisen oloiseksi. Tässäkin on hieno oivallus takana ja mukana ripaus huumoria, tykkään :)

    Tuija

    http:/formfollowsfunction.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluan, että oma kotini on persoonallinen. Juurikin nämä DIY-jutut ovat hyvä keino tehdä omannäköistä, kuten mainitsitkin. Voikun voisinkin kaikki ideani toteuttaa - olisi niin paljon kaikkia kivoja juttuja mielessä. Ei vaan aika ja taidot riitä :)

      Poista
  2. Mieletön! Kuin pehmoinen pilviseinä! Ihailen tuota sinun toimeen ryhtymistä, saat niin paljon kaikkea kaunista aikaan, ja vielä isotöisiä juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi välillä on apukäsipareja tarjolla. Ei tämäkään hökötys olisi yksin tuonne seinälle siirtynyt :)

      Poista
  3. Mieletön! Kuin pehmoinen pilviseinä! Ihailen tuota sinun toimeen ryhtymistä, saat niin paljon kaikkea kaunista aikaiseksi, ja vielä niin isotöisiä juttuja!

    VastaaPoista
  4. Hei tosi kiva idea ja ennen kaikkea onnistunut diy :)

    VastaaPoista
  5. Tosi upea ja loistava idea! Näyttää hyvältä:)

    VastaaPoista
  6. Sä olet kyllä sellainen tekijänainen, että... :)
    Wau, ei muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovuuden tuskaa :) Kanssaeläjät eivät ole niin vaikuttuneita tästä minun "tekijänainen" ominaisuudesta =D

      Poista
  7. WAUUU!! :):):) Aivan huikee idea .))))) Itse olisin ehkä laittanut kaksi riviä tyynyjä niin kauniin värinen seinäkin näkyisi :)) Oli miten oli niin hieno se on!

    Mukavaa iltaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideaahaan voi varioida juuri itselleen ja tilaan sopivaksi. Itse halusin ehdottomasti extrakorkean päädyn, joten päädyin tällaiseen ilmeeseen. Minulla on tullut jo yliannostus tuosta harmaasta seinästä, joten halusinkin sitä hieman enemmän piiloon :)

      Poista
  8. Olet kekseliäs! Makkari näyttää raikkaalta ja kutsuvalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideoita multa kyllä löytyy - huomattavasti enemmän kuin aikaa ja taitoa =D

      Poista
  9. Upea sängynpääty!! Ihan mielettömän hieno ja soppii niin hyvin teän makkariin! Ja oon ihan sammaa mieltä ku Jolli, sie oot kyllä niin toimelias, ja ihania ja upeita ittetekemiä juttuja ossaat ja hoksaat tehä <3

    VastaaPoista
  10. WAU! :) Ihan mieletön idea ja mikä lopputulos!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unet ovat kyllä maistuneet hyvin! Ihanaa mennä illalla sänkyyn, kun tulee hieman sellaista luksusfiilistä!

      Poista
  11. Upea loppu tulos!!
    Tyttären kaverin vanhemmilla on sellainen makuusoppi, sellanen johon mahtuu sänky justiin sisälle. Hänen äiti on vuorannut (nitomalla) sopin seinät ja katon Ikean päiväpeitteillä.

    VastaaPoista
  12. Miten mä olinkin missannut tämän idean. Todella hauska ja onnistunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaiselle ompelukonejumalattarelle kuin sinä, tämmöinen olisi palakakkua tehdä =D

      Poista
  13. Ihanan seesteinen tuo sinun makkari. Etsiskelin ideaa sängynpäätyyn ja löysi blogiisi. Minulla meni hetki ennenkuin tajusin, että ne on tosiaan tyynyjä siinä sängynpäädyssä. Hauska idea. Itsellä on ihan vielä ideointivaiheessa koko homma. Jospa sitten kesällä innostuisi toteuttamaan. Et sattuis tietämään, että miten sellaset painonapit saa laitettua sängynpäätyyn? Täytyykö vanerin läpi tehdä ensin reikiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluat oikein muhkean ilmeen, tarvitsee napit vetää langan kanssa tiukalle päädyn läpi. Muutam vinkki seuvaaissa linkeissä.
      http://sarahmdorseydesigns.blogspot.fi/2012/04/diy-headboard-complete.html
      http://involvingthesenses.blogspot.fi/2012/06/diy-button-tufted-headboard.html

      Ohuempaan päätyyn voi laittaa koristenauloja, jotka vain naulataan kiinni, mutta kovin muhkeaa ilmettä ei naulojen kera saa. Itse koristelin vierashuoneen päädyn koristenauloilla:
      http://talojajatoiveita.blogspot.fi/2013/01/koristeellisesti-naulankantaan.html

      Poista
  14. Wow! This looks amazing!
    Really never thought of this!
    And this room looks so gorgeous!
    Really nice;)
    You have a new follower!
    Love and hugs from Germany...

    VastaaPoista
  15. Tämä on todella hieno! Vastaava tekeillä tai siis materiaaleja vailla, että pääsee hommaan. Siis onko tyynyt ommeltu aluksi toisiinsa. Teitkö päälliset siis kankaasta vai käytitkö valmiita tyynynpäällisiä. Ajattelin itse tehdä valmiista päällisistä, joissa noi helmat. Ommella yhteen. Mutta miten sitten kiinnitys/ripustus seinään? Olit tainnut laittaa jonkin puutangon taakse. Ompelitko sille oman lokeron pujotusta varten. Miten kiinnitit seinään? Ja monestako kohtaa? Vinkkejäsi kaivaten:)

    VastaaPoista
  16. Moikka! Kankaaseen on ommeltu "taskuja", joihin tyynyt on pujotettu eli tyynyjä ei ole ommeltu yhteen. Päällinen on yksi yhtenäinen, johon kankaaseen on ommeltu nuo taskut (ei siis irrallisia tyynyliinoja ommeltuna yhteen). Puutangolle on kuja ylhäällä. Puutangossa on kaksi kiinnityskohtaa, joista se roikkuu ripustuskiskoissa.

    VastaaPoista
  17. Ihanan ylellinen:) Mistä nuo peilit on ostettu?

    VastaaPoista
  18. Mistä tuo pieni laatikosti pöydän alla on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Laatikostot on ikivanhat, ostettu 2008/9 konkurssiin menneestä Koti-Ideasta. Valitettavasti ei tule heti mieleen, missäö vastaavia olisin nähnyt.

      Poista
  19. Siis mistä tuo lamppu tai etenkin lampunvarjostin on??? :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tarkoitatko korkeaa lampunjalkaa ja siinä olevaa isoa varjostinta? Lampunjalat ovat Saksasta ja varjostin itsetekemä. Itseasiassa nuo ovat minulla nyt tarpeettomana myynnissä. Jos haluat hieroa kauppaa, ota yhteyttä talojajatoiveita@gmail.com

      Poista
    2. Laitoin sinulle s-postia. :)

      Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff