keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Laminaatteja

2 kommenttia:
 
Aiemmin talossa olleiden laattojen tilalle päätin hankkia laminaatit. Yhdeksi syyksi listasin mm. helposti vaihdettavuuden, mikäli haluaa toisenlaisen lattiamateriaalin. Laattaa olisi hankala lähteä poistamaan. Lisäksi myös valkoisessa laattaalattiassa valkoiset saumat olisivat olleet arat likaantumaan. Laattoja tulee taloon lattioihin edelleen esimerkiksi sisäänkäynteihin, kodinhoitohuoneeseen, pukuhuoneeseen, eteiseen ja luonnollisesti kosteisiin tiloihin.

Varmaankin muutamien viikkojen päästä pitäisi lyödä lukkoon laminaattivalinnat. Merkki/valmistaja on jo varmasti selvillä: Parador. Paradorin laminaatteja on jo ollut kahdessa aiemmassa kodissani, ja kokemuksen perusteella ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Kulutusluokkana 32 on ehdoton valinta. Takuu kotikäyttöön on 15 vuotta, ja käytön perusteella voisi jopa sanoa, että ikuista on. Ei tule kolhuja ja kestää käyttöä. En kyllä misään nimessä suostuisi ottamaan enää mihinkään kohteeseen ns.halppislaminaatteja, sillä ne ovat melkein kertakäyttökamaa verrattuna parempaan kulutusluokkaan. Näkyyhän tuo hinnassakin, luonnollisesti, mutta mieluummin maksaa kerralla hieman enemmän kuin että olisi vaihtamassa lattiaa muutaman vuoden välein.

Alakerran ja ylimmäisen kerroksen lattioihin tulee Paradorin valkoista laminaattia. Keskikerrokseen tulee jotakin tummanharmaata, mutta vielä pohdiskelen muutaman vaihtoehdon välillä. Täytyy kiittää Novafloorin hyvää palvelua. Heiltähän on mahdollista tilata mallipaloja ilmaiseksi. Näitä mallipaloja olenkin maiskutellut, mutta vielä en siis ole päätökseen päässyt.

Harmaa Botticino on todella makean näköinen. Tätä on nykyisen talon alakerrassa. Olinkin jo kerran tähän vaihtoehtoon päätynyt, mutta sitten se alkoi tuntua liian vaalealta ja kirjavalta uuteen taloon. Tämä siis jää tällä kertaa. Tätä on helppo suositella! (kuva www.erikoisparketti.fi


Nämä kaksi tummaa nyt kilpailevat paikasta keskikerroksessa. Yläkuvassa on Onyx kivirakenne ja alakuvassa Musta marmorirakenne. Onyxin pinta on luonnollisemman näköinen, mutta mallipala näytti ihan siltä kuin se olisi ollut likainen. Tämä toki isommassa pinnassa on varmasti erinäköinen. Musta vaihtoehto saattaa olla jo liian musta. Pinta ei ehkä ollut ihan mieleeni. Kummatkin ovat kuitenkin äärimmäisen hyviä vaihtoehtoja. Valinnan vaikeus? Mitä mieltä olet? (kuvat www.erikoisparketti.fi


Tämä "Valkoinen korkeakiilto" on jo paikkansa lunastanut alimmaiseen ja ylimmäiseen kerrokseen. Ensiajattelemalta tuo valkoinen saattaa vaikuttaa aralta, mutta testattu on ettei esimerkiksi naarmuunnu helposti. Valintani on siis tämä!(kuva www.erikoisparketti.fi

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Mitä mieltä olet ollut valkoisesta kiiltävästä laminaatista käytössä? Lähinnä mietin sitä kuinka siihen irtoaa rasvaisia jälkiä jaloista ja muita sotkuja (esim. koiran karvoja), saako olla koko aika puunaamassa? Olen myös vaihtamassa lattiaa ja samasta paikkaa kuin sinä olin jo oman suosikkini valinnutkin, kunnes luin blogiasi ja päädyin vielä tilaamaan näytteet kiiltävistä valkoisista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran voin tarkentaa, että vaikka tätä markkinoidaan "korkeakiiltona" tämä ei ole samanlainen korkeakiilto kuin esim. keittiökaapin ovissa ollaan totuttu näkemään. Tuollaisia rasvajälkiä en ole käytössä huomannut ilmentyvän. Tietenkin lika ja esim. karvat näkyvät paremmin kuin tummassa lattiassa, koska kontrasti valkoiseen on suurempi. Sinänsä moitittavaa minulla ei ole. Siivotakaan ei meillä valkoista lattiaa usemmmin kuin muita.

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff