maanantai 7. maaliskuuta 2011

Myös valaistusasiat kuntoon remontin yhteydessä

Ei kommentteja:
 
Olen vaivannut sähkäriä jo moneen otteeseen tämän projektin aikana mitä erikoisimmalla toiveilla. Toiveilla on ollut kuitenkin ainakin 2 yhdistävää tekijää: a) ne parantavat huomattavasti talon valaistusta b) villeimmätkin ideat ovat olleet toteutettavissa, sillä sähköri on sitkeä heppu eikä ole "vähästä" pelästynyt. Suuret kiitokset siis sähkärille, kiitos ja kumarrus.

Kun ostin talon, talossa oli yllättävä määrä pintavetoja valaisimille. Muun muassa kaikki nämä on nyt "korjattu" piiloon. Lisäksi uusia valaisimen paikkoja on tehty useitakin ja jokaikinen muutos on ollut kannattava. Itselleni valaisimet ovat erittäin tärkeitä ja olenkin koukussa näyttäviin valaisimiin. Tärkeimpiä sisustushankintoja itselleni ovat aina valaisimet, koska muun muassa niiden ulkonäöllä pystyy helposti luomaan kaipaamaani arjen luksusta. Satsaankin yleensä aina ensimmäisenä valaisimiin ja muut "sisustusesineet" hankin valaisimien luoman tunnelman ympärille. Tässä kuvia muutamista ideoista ja muutoksista.

Kolmannen kerroksen huoneisiin tulee kattopalkkien kohdalle (kuvassa oikealla) kotelot, johon tulee upotettuja valaisimia.

Keittiöön tulee kohdevalaisimet yläkaappien alapuolelle sekä tarvittaessa myös yläpuolelle. Kattovalaisin on keskellä keittiötä. Lisäsimme myös ikkunan kummallekin puolelle seinävalaisimen paikat. Elican "kristalliliesituuletin" tulee ikkunan kohdalle lieden päälle,  joka toimii myös valaisimena.

Keskikerroksen kylppäriin upotetut valaisimet.

Pukuhuoneen peiliseinälle (eli kuvassa vasemmalla) tulee kaksi roikkuvaa valaisinta.

Keittiön toisen ikkunaan eteen laitettiin myös valaisimen paikka. Tarkoitus olisi sijoittaa ruokapöytä tuon ikkunan eteen eli valaisimen alla. Tässä olikin jo luovuus tarpeen, sillä ainoa keino, jolla sähköt sai vedettyä, oli tehdä reikä ylemmän kerroksen lattiaan ja tuoda johto sitä kautta alas.


Olohuoneen ikkunaseinälle tulee jokaisen ylemmän ikkunan alle seinävalaisimet. Olohuone on todella iso, varsinkin kun korkeuttakin on yli 5m. Siksi on mukava, että valaistusmahdollisuuksia on muitakin kuin kattovalaisimet ja pöytävalaisimet. Uskon myös, että talven pimeinä aikoina kaikki valonlähteet tulevat tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff