tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tasaisempaakin tasaisempi lattia

Ei kommentteja:
 
Kun ostin talon sekä keskikerroksessa että alimmaisessa kerroksessa oli laattalattia. Laatta oli n. 30x30 vaalean beigeä "kivijäljitelmä" juovineen. Jotakin kautta kuulin, että laatta olisi ollut käsintehtyä, mutta tiedäpä sitten. Kaiken tämän  kanssa olisin vielä jotenkin voinut elää, mutta... Laatoitustyö oli mennyt pahasti vikaan ja useissa kohdissa laattojen saumoissa on kynnystä eli silmiinpistävää tasoeroa. Tämän luokan taloon ei mielestäni kuulu vinksinvonksin asennetut laatat. Siispä ratkaisu oli yksinkertainen: vanhat laatat pois! Halpaahan tästä lystistä ei missään nimessä tullut.

Kaiken kaikkiaan piikattavaa aluetta oli noin 212m2. Laastia irroitettiin myös hiomalaikoilla. "Poispotkitun" remppaporukan jäljiltä lattiat jäivät aika kaaokseksi, esimerkiksi osa aloitetusta tasoitus- ja oikaisutyöstä oli mennyt mönkään ja homma meni uusiksi.

Apuun kaiken epäonnen jälkeen kuitenkin riensi juuri oikeat miehet työhön, Kangasalan pumppauskeskus. He hoitivat sujuvasti ja asiantuntevasti vanhojen laastinjämien jyrsimisen, tarvittavat pohjatyöt ja viimeisenä tasoituksen pumppuauton kanssa. Jäljestä tuli erinomaista. Vaikka tietenkin kukkaro jonkin verran parkaisi, voin suositella heitä erittäin mielelläni. Lattia on nyt niin tasainen, että periaattessa pinnaksi kävisi vaikka vain maali tuohon päälle. Ehkäpä tämän talon tyyliin se ei kuitenkaan sovi. Mutta kun rakennan seuraavaa taloa, käsitelty betonipinta on tällä hetkellä ensimmäisenä lattiapintavalintanan mielessä. Siinä on jotakin sanoin kuvaamattoman rehellistä ja aitoa, ja jotenkin myös maanläheistä. Mutta säästetään se sitten sinne "unelmien taloon".

Vanhojen laattojen purkua keittiössä. (ylä- ja alakuva)


Valmis tasoitettu lattia. Näkymä olkkarista keittiöön (keittiö on tuon muurin takana olevan puoli).

Lisää "niin sairaan siistiä ja tasaista" lattiaa. Näkymä olkkarin pääsisäänkäynnin suuntaiselle seinälle. Keskikerroksen aula jää kuvassa vasemmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff