perjantai 19. elokuuta 2011

Tsemppiä opinnäytetyöhön uudella työpisteellä

4 kommenttia:
 
Vuoden loppu alkaa uhkaavasti lähestyä ja siinä samalla "vihon viimeinen" tavoitedeadline opinnäytetyö valmistumisesta. Aikataulun mukainen valmistuminen minulla on vuoden loppuun ja yritän tästä vakaasti pitää kiinni. Olen jo muutamaan otteeseen joutunut siirtämään ylemmän ammattikorkeakoulututkintoni opinnäytetyön valmistumista, sillä alunperin tarkoitukseni oli valmistua noin vuosi etuajassa. Suurimpana syynä on ollut viime syksynä aloitettu remontti ja remontin valmistumisen viivästyminen. Onneksi opinnäytetyöstä on jäljelle enää viimeistely, joten hyvin paljon on jo valmiina.

Nyt kun vihdoin on päässyt muuttamaan, ajattelin viimeinkin laittaa työskelyvaihteen silmään. Mietiskelin tovin, miten saisin lisää puhtia ja motivaatiota opinäytetyön viimeistelyyn. Päädyin hankkimaan kunnon työskentelypisteen. Tässä muutamia perusteluita:
- Aikaisemmin hyvää työskentelyasentoa on ollut hankala kotona löytää. Entinen työpöytä oli aivan liian korkea ja sopivaa tuolia ei ollut. Huonot "olosuhteet" eivät todellakaan motivoineet istumaan koneen ääreen.
- Asetin poikkeuksellisesti ja väliaikaisesti työpisteen olohuoneeseen. Halusin "siirtymisen" raportin ääreen olevan mahdollisimman vaivatonta. Toiseksi, en halunnut "linnottautua" työhuoneeseen, vaan ottaa opinnäyteytyön osaksi arkea. Kirjoitella muutamia lauseita aina silloin kun on hetki aikaa ja samalla pääsee kätevästi vaikkapa päästämään koirat pihalla tai hakemaan uuden kupin teetä keittiöstä. Työpisteen avulla paperit eivät loju esimerkiksi keittiön pöydällä.
- Kun saa järjestää kaikki paperit järkevästi, on helpompi tarttua hommiin, kun siltä tuntuu.

Tällainen työpiste nyt sitten olohuoneeni toisesta päädystä löytyy.

Työpöytävalinta oli helppo. Meillä on töissä käytössä Ikean Galant-sarjaa ja näinpä tyytyväisenä ostin samaa sarjaa myös kotiin. Näkymä eteisen suunnasta. Olennaisia tarvikkeita: kukka kaunistukseksi, paperijärjestelijä muistiinpanoille, säilytyskotelo niistämispaperille (kuluu säännöllisesti hometaloasumisen jälkiseurauksena), vaaleanpunaiselle lautaselle saan laskea teekuppini (teetäkin kuluu kirjoitellessa todella paljon). Ja pitihän sitä saada Ikeasta myös väreihin sopiva muistikirja :)Galant-laatikosto on lainassa työpaikalta, sillä se seisoskeli siellä tyhjillään.


Työtuolina Ikean Skruvsta valkoisena.
Työpöytä hyllyineen, työtuoli, lattiansuojus, kirjoitusalusta ja ym. Ikean pientavarat maksoivat yhteensä noin 520 euroa (ei sis. Galant-laatikostoa). Pöytäkokonaisuus on suunniteltu siten, että se sopii yläkerran työhuoneeseen, jonne se sitten opinnäytetyön valmistumisen jälkeen siirretään.

Eiköhän tällä työpisteellä pitäisi opinnäytetyön viimeistelyn sujua. Mitä mieltä olette? Mitäs olennaista "tilpehööriä" mun työpöytä vielä tarvitsisi?

4 kommenttia:

 1. Kyllä olet saanut kauniin työskentelypisteen aikaiseksi ja kuitenkin vielä edullisestikin.
  Itsekin tarvitsen kotioloihin uuden työpisteen ja sain suorastaan energiaa tästä sinun kauniista työpisteestäsi.Työtasohan koostuu kahdesta eri osiosta? Onko takaseinän lipasto myös ikean?
  Tsemppiä nyt vaan opinnäytetyöhön; työympäristö on ainakin mitä mahtavin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kikka kommentistasi! Mielestäni tuo Ikean Galant valkoisena on kaunis ja samalla toimiva sarja. Töissä Galant-sarjaa on ollut meillä reilun vuoden ja tyytyväisiä ollaan oltu. Työpöytä koostuu kahdesta osasta, ja osiahan + kätisyyksiä tuossa Galant-sarjassa on monenlaisia. Töissä itselläni on tuo kulma peilikuvana ja kaksi isompaa jatko-osaa.

  Takaseinän lipasto on edesmenneestä Koti-Ideasta. Näyttää hyvältä, mutta laatu on itselläni kyllä kaikissa saman sarjan tuotteissa ollut kyseenalaista.

  Toivottavasti löydät itsellesi kivan työpisteen! Itse ainakin olen huomannut, että toimivuuden lisäksi myös se kauneus on tärkeää:) Silmänilo antaa paljon potkua tekemiseen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuossa kelpaa opinnäytetyötä näpytellä! Kiva kokonaisuus ja sopii hienosti tilaan. Eikä näy niitä ikäviä johtojakaan missään...

  VastaaPoista
 4. Soile: Kiitos kommentista. Kyllä on kelvannut näpytellä. Eipä käynyt mielessä, että työpisteestä voisi noinkin ilon silmälle saada! Ei häiritse ollenkaan olohuoneen ilmettä, kenties jopa parantaa.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff