maanantai 29. elokuuta 2011

Millainen sängynpääty makuuhuoneeseen?

3 kommenttia:
 
Vihdoin ja viimein sain itsestäni irti alkaa suunnitella makuuhuoneen sängynpäätyä. Syitä sängynpäädyn hankintaan on ainakin muutamia:
- Eipähän tule "hangattua" tapettia tyynykasalla, kun katselee telkkaa iltaisin sängyssä.
- Seinä on iso & autio.
- Sänky on yksistään todella irtonaisen näköinen.

Muutamia seikkoja, joita ajattelin mahdollisimman hyvin ottaa huomioon suunnitelmissa, siis mikäli mahdollista:
- Päällisen irrotettavuus ja pestävyys - Mikäli päällinen olisi irrotettava, olisi se helppo pestä, jos se likaantuu. Samalla olisi myös helpompaa hankkia uusi päällinen jostakin toisesta kankaasta, jos kyllästyy. 
- Sängyn suuri koko ja huoneen suuri korkeus 305cm - Sänky sekä huone ovat korkeita ja lisäksi sängyn leveys 210cm luo omat haasteensa. Sängynpäädyn pitää olla tarpeeksi iso ja massiivinen, jotta se ei näytä liian pieneltä sängyn ja huoneen mittasuhteisiin nähden.
- Sängynpäätyä ei voi kiinnittää seinään - Jotta seinään ei tulisi reikiä, sängynpäädyn pitää pysyä paikoillaan ilman seinäkiinnitystä. Tässä tietenkin pitää ottaa huomioon "fysiikan lait" eli muun muassa sängynpäädyn paino, koko ja mahdollinen "tuki" lattiaa vasten.
- Pitää myös mahtua ovesta sisään - Suotavaa tietenkin olisi, että sängynpäädyn saisi yhtenä kappaleena ovesta sisään :)Todennäköisesti päädyn valkoiseen väriin, sillä se hieman kirkastaisi huonetta ja toisi lisää valoisuutta. Nyt olen huomannut, että huone vaikuttaa aika pimeältä, vaikkei sitä olekaan. Syy on, että usein nuo kaihtimet jäävät yön jälkeen kiinni :) Lisäksi olen pohtinut, että sänkyynkin voisi tehdä valkoisen "helmalakanan", samasta kankaasta kuin sängynpääty. Alla muutamia ideakuvia, mitä mieltä olette?


Ihana, muhkea sängynpääty. Korkeutta voisi olla ehkä hieman enemmän. Kuva lainattu


Tässä sängynpäädyssä on jo reippaammin korkeutta. Nuo "sivu-ulokkeet" luovat mukavaa pesäntuntua, mutta ehkäpä omassa makkarissa ne toisivat hieman ahtauden tuntua ja samalla häiritsisivät tavaroiden ottamista yöpöydältä. Kuva lainattu


Sängynpääty on reippaan kokoinen mittasuhteiltaan sänkyyn nähden. Kuva lainattu


Tässä ainakin jo löytyy korkeutta. Pääty on jo ehkäpä hieman liian korkea sängyn leveyteen nähden. Kuva lainattu


Nuo pehmustetut sängynpäädyt ovat kyllä ihania. Mutta näissähän päälliset eivät ole irroitettavia. Tuollaisen toppauksen pystyisi kyllä ompelemalla tekemään, mutta sitten irtopäällistä/huppua täytysi kyllä ainakin jostakin kohtaa kiinnittää sängynpäädyn runkoon kiinni. Pohdittavaa kyllä riittää...

Millaisia ideoita sinulla olisi sängynpäätyä varten? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan.  

3 kommenttia:

 1. Sängynpääty on kyllä ihan helppo itsekin toteuttaa. Itse laitoin irtohupun tarranauhalla;
  tiedät varmaan nauhan jota myydään metritavarana sekä karheaa tarraa että sitten siihen kiinnittyvää nauhaa. Tämän kun ompelee sängynpäädyn alaosaan ja tekee päällisestä sellaisen napakan; kiinnittyy tosi napakasti alaosasta ja huomaamattomasti. Silloin se on helppo ottaa pesuun tai vaihtaa uuteen.

  VastaaPoista
 2. Meillä on sama mietintä pian edessä! Ajattelin nikkaroida päädyn itse, mutta monta juttua pitää päättää sitä ennen: materiaalit, muoto, koko, kiinnitys...

  Eniten arveluttaa juuri nuo fysiikan lait eli juurikin se, kuinka suuren päädyn voi tehdä, jotta pääty pysyy pystyssä seinään kiinnittämättä. Sänkyynkään ei viitsisi kiinnittää, koska jos sängyn ja päädyn väliin menee jotain, tulee siitä ongelmia. Tai sitten se kiinnitys pitäisi olla aika järeä.. :/

  Kaupoissa myytävät valmiit päädyt on mielestäni suhteellisen kalliita ja valikoima on melko suppeaa, joten on vain toteutettava tämäkin itse! :)

  VastaaPoista
 3. Kikka: Kyllähän tuo tarranauha auttaisi siihen, että painavampikin huppu pysyisi paremmin paikoillaan. Täytyy lisätä ideoiden joukkoon!

  Saara: Itse varmaankin käytän runkona vaneria, kaikenlaisia vanereita kun täällä työmaalla käytetään niin on tuttu materiaali. Saattaa kyllä hyvinkin olla, että noiden "fysiikan lakien" kohdalla omakohtaisesti tulee kokeiluerehdys-menetelmä käyttöön, mutta saas katsoa :) Ja on kyllä totta, että kauppojen päädyissä on suppea valikoima ja ainakin omaan isoon sänkyyni pääty, mikäli sellainen löytyy valmiina, maksaa useita satoja euroa. Täytyy laitella viestejä siitä, miten meidän kummankin projektit etenee & onnistuu.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff