tiistai 28. kesäkuuta 2011

Harmaat vai valkoiset takat? Kerro mielipiteesi!

Ei kommentteja:
 
Takat ja leivinuuni on pohjamaalattu eli punatiili on vihdoin piilossa. Nyt sitten vielä puuttuisi päätös siitä, tuleeko keskikerroksen takka ja leivinuuni valkoiseksi vai tummanharmaaksi. Kummassakin yläosa jää joka tapauksessa valkoiseksi ja värivalinta koskee ns. tiilikuvio-osaa.

Alla muutamia plussia ja miinuksia, joita itselleni tuli mieleen. Kuulen mielelläni sinun näkemyksesi ja mielipiteesi. Kuvat kertovat taas enemmän kuin sanat. Huomaattehan, että kaikki uudet luukut on jo asennettu. Nekin virkistävät ilmettä kummasti, verrattuna valurautaluukkuihin.

Valkoinen
+ moneen makuun helppo
+ valoisa
- mitäänsanomaton, "pliisu"?
- liian valkoista ottaen huomioon valkoiset seinät ja katot, valkoiset keittiön kaapit jne.

Tummanharmaa
+ harkitumman näköinen, ajateltu
+ jämäkämpi, jykevämpi
+ enemmän ilmettä
- liian tumma?
- liian raskas, koska takkaleivinuuni-yhdistelmä on suuri?


Ideana oli maalata tiilikuvio tummimmalla taikamaalin sävyllä. Sävy jäi kuitenkin mielestäni aivan liian vaaleaksi harmaaseen laattaan nähden eikä koemaalaus miellyttänyt (oikeassa reunassa, näkyy parhaiten kakkoskuvassa). Perusmaalilla maalattu koemaalaus tehtiin samaan väriin kuin laatta (vasemmassa reunassa laatan yläpuolella). Väri on mielestäni huomattavasti parempi.


Alakerran takassa voisi jopa tehdä niin, että "laattahyllyn" alapuolisen osan jättäisi valkoiseksi ja maalaisi vain tuon keskiosan harmaaksi. Mitä mieltä olette?


Valkoinen vai tummanharmaa -päätös pitäisi tehdä keskikerroksen takkaan ja leivinuuniin. Maalasin levyn palan testivärillä, jotta saisi hieman mielikuvaa miltä takka näyttäisi tummana. Leivinuunin ja takan osalta haasteena on myös se, että maalausta ei pysty rajaamaan fiksusti eli jos maalaustouhuun lähtee harmaalla, pitää koko alaosa maalata. Alakerrassahan takan alimmaisen osan voisi jättää valkoiseksi vaikka keskiosan harmaalla maalaisikin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff