keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Alakerran värimaailma Harlequinin Vortex "Duck Egg" -tapetista ja eteisen edistymistä

2 kommenttia:
 
Etsin kauan sopivaa tapettia alakerran eteiseen ja tapetti olikin viimeinen tapetti, joka tuli ostettua. Koska päälinjaltaan talon tapetit ovat hopea/harmaa/valkoinen - akselilla, halusin eteiseen värikkään tapetin. Aluksi etsin turkoosin tai petroolin väristä tapettia, mutta sitten törmäsin netissä tähän Harlequinin uutuus (käsittääkseni) tapettiin Momentum-sarjasta: Vortex 110079, värinä Duck Egg. Se täytti monet kriteerini: hopeaa, iso moderni kuvio ja sinisen sävykin miellytti. Ostin siis "sokkona" mallia näkemättä tapetit Iso-Britanniasta ja maanantain ne jo laitettiin seinälle. Hintaa tuli hieman yli 50 euroa rulla. En edes kysynyt paljonko hinta olisi ollut Suomessa maahantuojalla.

Tapetista tulee koko alakertaan tehosteväriksi tuo "Duck Egg". Mitähän tuo sävy mahtaa olla suomennettuna? Vielä en ole itse keksinyt. Värissä yhdistyy "savuisesti" vihreää, sinistä ja hieman harmaata.
Eteisen valmistuminen on edennyt muutenkin harppauksin ja vain pikkusilausta tarvitaan. Keskikerroksesta ylijääneet peiliovet asennettiin tänne eteiseen. Koska ovet olivat matalammat kuin huonekorkeus, teimme kertopuupalkeista madalluksen. Madallus peitettiin Ikean rosterijäljitelmä sokkelilevyillä, jotka sopivat sävyltään mainiosti tapetin hopeaan. Olivat mainiot tähän tarkoitukseen. Nyt tuli siis tuo Ikean rosterijäljitelmä sokkelilevykin testattua. Ihan ok näköistä tavaraa, mutta ei kyllä vedä vertoja keittiöni sokkeleille: Ikean päällinen on paperimaista ja Antsun Tupakeittiöiltä tilaamissa sokkeleissa päällinen on metallimaista.

Seuraavaksi eteisessä tarvitsee "tuunata ja muokkailla" säilytyskalusteet peiliovien taakse. Haasteena on takaseinän "tekniset härpäkkeet", joihin pääsyä ei kuitenkaan saa peittää. Pientä ongelmanratkaisukykyä asia vaatiin, mutta eiköhän hyvällä suunnittelulla saa toimivan ratkaisun aikaiseksi.


2 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä tosi upeita tapettivalintoja:)

    VastaaPoista
  2. Kiitän ja kummarran! Kyllähän näitä on kaiken kaikkiaan yli puoli vuotta etsiskelty ahkerasti Ebay:n kautta ja googlettamalla. Halusin tapeteista talon "jalokiviä" ja uskoin, että onnistuin. Tai sitten vain olen todella pilkuntarkka ja nirso :) Ylipäätänsä, nettiostos-tapetit olivat Suomen hintoihin verrattuna kohtuullisia ja toimitusajat supernopeat. Suosittelen muillekin!

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff