torstai 21. heinäkuuta 2011

Lasirosterikaiteet

9 kommenttia:
 
Pitääpä esitellä myös viime viikolla  valmiiksi saadut lasirosterikaiteet. Kaiteet tuovat kyllä niin erilaisen ilmeen taloon, verrattuna alkuperäisiin sorvattuihin mäntykaiteisiin. Kaiteet teimme itse, tai siis lähinnä isäni teki ja minä suunnittelin. Varsinkin kun ottaa huomioon, että nämä olivat ensimmäiset omatekemät kaiteet kummallekaan, lopputulos on oikein oivallinen.


Projektin materiaalien työstö alkoi ostosreissulla Rauta-Soinille Tampereelle. Valitsimme materiaaliksi kulmikkaita putkia pyöreiden putkien sijaan.


Sitten hitsausta ja sovitusta. Kun rosteriosat olivat paikoillaan, mitattiin lasit. Lasit tilasimme Aki-Lasilta ja saimme ne mielestäni erittäin lyhyellä toimitusajalla - maanantaina tilattiin, perjantaina haettiin. Lasikiinnikkeet ostettiin myös Aki-Lasista. Kahdessa alla olevassa kuvassa rosteriosat valmiina paikoillaan.Ja tältä lopputulos näyttää:

YLÄKERTA

ennen (tuleeko kenellekään muulle ihottumaan tuosta männystä?)


jälkeen


KESKIKERROS

ennen


jälkeen


ALAKERTA

ennen (kuvattu alakerran suunnasta)


jälkeen (kuvattu keskikerroksen suunnasta) 


KESKIKERROKSESTA YLÄKERTAAN

ennen (kuvattu yläkerran suuntaan)jälkeen


 jälkeen (kuvattu yläkerrasta)


Säästöä projektissa kertyi jopa useita tuhansia euroja. Kaidetarjouksia kysyessä, metrihinnat liikkuivat 330 eurosta ylöspäin. Erityisen pettynyt olin Steelmanin tarjoukseen, sillä messuilla he sanoivat metrihinnaksi 270 euroa ja tarjouspyynnössä metrihinta nousi kuitenkin yli tuon 330 euron. Olin siis jo päättänyt alunperin kaiteet Steelmailta hankkia, mutta tuo  "hintakikkailu" alkoi potuttamaan.

Mutta tämä itsetekeminen oli siis oiva ratkaisu, ja viitteliäisyyttäkään ei paljoa vaadittu sillä hitsaaminenkin vei vain muutaman tunnin. Kustannuksia tuli seuraavasti (noin-summina): rosterit 120€, lasikiinnikkeet 250€, lasit 1100 euroa, lisäksi muutamia ruuveja ym. pientarvikkeita. Yhteensä noin 1500 euron tietämillä. Saamani tarjouspyynnöt olivat reilusti yli 3000 euroa, ja ne pitivät sisällään vaan tasokaiteet (keskikerros ja yläkerta), eivät lainkaan porraskaiteiden osuutta. Eli kustannukset olivat reippaasti alle puolet + lisäksi summalla sain vielä kaiteet porrasosuuksille. 

Vielä olisi luvassa kaiteiden loppukiillotus ja suojaus. Sitten on aivan aivan valmista. Ja tietenkin seinien puoleiset käsijohteet pitäisi saada valmiiksi mahdollisimman pian.

9 kommenttia:

 1. Siis näyttää niin upealta ja joo; voi sitä männyn määrää ennen-kuvissa; ei ihme, että tuli kutinaa:D Talo on sinun käsissäsi muuttunut Tuhkimosta Prinsessaksi;)

  VastaaPoista
 2. Nuo ovat hienot, ja muutos aikaisempaan on suuri. Meille tosin lasikaiteita ei koskaan tule - jo pelkkä valokuviesi katseleminen aiheutti huonon olon. Olen erittäin korkeanpaikan kammoinen, viime vuonna meinasin yhdessä asuntomessukohteessa jäädä loukkuun yläkertaan, kun sinne vievissä rapuissa oli lasikaide ja sitten yläkerran tasanteella oli myös lasikaide.
  Harmittavaa on, että tämä näköjään vaan pahenee vuosi vuodelta, nuorempana tuli maalattua talon kattoakin ihan sujuvasti ja räystäslautoja puutelineillä keikkuen, nyt ei uskalla edes kunnolla kävellä toisen kerroksen telineillä...

  VastaaPoista
 3. Aivan upeata! Löysin vasta sivusi ja voi että on
  kaunista. Nämä portaat ovat aivan upeeet ja että
  sait kaiteet niinkin paljon edullisemmin.
  Ovatko porrasaskelmat uudet vai oletko nekin käsitellyt itse? Kiinnostaa koska sama operaatio käynnissä. Jos olet vanhat portaat käsitellyt niin utelisinkin millä käsittelit ne? Muistatko tai tiedätkö saako noita porraslaseja myös ns. "maitolasista". Itse haluaisin sellaiset.Olet todella upeasti uudistanut taloasi; aivan uskomattoman kaunista!

  VastaaPoista
 4. Mieletön ero ennen ja jälkeen kuvissa! Koko talo on saanut aivan erilaisen, päivitetyn ilmeen käsissäsi! :)

  VastaaPoista
 5. Soile: Ihanaa, kiitoksia kommentistasi! Tällaiset kauniit sanat saavat koko projektin tuntumaan kaiken sen noin 8kk kestäneen remppa-ahdistuksen arvoiselta :)

  Sahrami: Kyllähän minäkin korkeita paikkoja inhoan (ja silti menin ostamaan 3-kerroksisen talon, järkevää =D)! Nyt kun nuo kaiteet ovat paikoillaan, ei tuo kulkeminen enää ahdista. Mutta silloin kun kaiteita ei ollut ollenkaan, teki kyllä niin pahaa katsella kun miehet kiikkuivat ylimmäisen kerroksen reunalla. Itsekään en ole mikään korkeiden paikkojen fani ja edelleen ylimmäisen kerroksen parvekkeella oleminen on hieman epämukavaa, pudotusta on varmaankin maahan noin 8 metriä. Lisäksi olohuoneen kattolamppua asentaessa telineiltä tuli hieman sellainen olo, ettei viitsi alas katsoa. Mutta eipä kukaan mukaan suostunut valaisimen ”lonkeroita” asettelemaan.

  Kikka: Tervetuloa ja kiitos kommentistasi! Portaat ovat vanhat mäntyportaat, jotka maalattiin. Portaiden maalauksen hoitivat ammattimaalarit. Pohjamaalina käytettiin Otex-maalia. Pintamaalaus tehtiin Futura 15-kalustemaalilla. Mestarin kanssa päädyttiin tähän maaliin. Tosin ilmeisesti monet käyttävät myös Betoluxia. Käytössähän tuo maalin kestävyys selviää ja onneksi pelkkien askelmien pinnan uusintamaalaus ei ole enää mikään kova urakka, jos huono tuuri käy. Porraslasit olisi saanut myös maitolasina. Itsekin sitä vaihtoehtoa hetken pohdin, mutta päädyin kirkkaaseen lasiin, sillä halusin portaikkoon mahdollisimman paljon valoa. Tämän vuoksi teimme remontissa nuo ikkuna-aukotkin olohuoneesta portaikkoon, jotta alakerran portaikko ei vaikuttaisi ”tyrmältä”.

  Saara: Kiitos kaunis! Kommentistasi päätellen olen onnistunut päämäärässäni! Tervettä hulluutta ja rohkeutta, sillähän sitä unelmia saavutetaan! Tsemppiä sinnekin!

  VastaaPoista
 6. Iski hillitön allerginen reaktio ;)
  Onneksi saitte kaikki niin kauniin valkoisiksi, on se ihme väri :) Kutinakin lakkasi;)

  Muutos on kyllä mahtava. Tiloista tuli ihan erinäköiset. Ja kyllä... Hintavertailu kannattaa aina! Säästöä saattaa tulla tuhansia (kun koko taloa remppaa).

  VastaaPoista
 7. Mia: "We love white" -faniklubi pitäisi varmaankin perustaa :) Olen jo joskus aikaisemminkin sanonut, että omasta mielestäni valkoinen on rohkea väri, vaikka monien mielestä se on liian turvallinen valinta. Aion kuitenkin pysyä valkoisessa myös unelmieni talossa - mun lemppariväri sisustuksessa.

  VastaaPoista
 8. Tämäkin postaus kun suoraan unelmistani,meillä tällähetkellä ihan samanlainen kaide tummana kun sinun talossasi OLI. Lasikaide myös haaveissa. Näyttää kerrassaan upealta : )

  VastaaPoista
 9. Laura: Hauskaa, että katseltavaa täällä blogissani riittää! Eikun vaan väkertämään uutta kaidetta ;)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff