keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Uusi löhösohva? Juupas eipäs juupas eipäs

2 kommenttia:
 
Eilen kävin jälleen kerran Ikeassa ihastelemassa Kivik-divaaneja. Aah, sitä löhöämisen tunnetta :)! Niin himottaisi ostaa uusi sohva olohuoneeseen. Henkilökohtainen probleemani liittyy siihen, että en raskisi ostaa uutta sohvaa, koska entiset ovat vielä täysin ehjiä ja käyttökelpoisia. Asuukohan minussakin sittenkin aivan pienen pieni ekotekijä.

Tällä hetkellä minulla on Kodin Ykkösestä vuonna 2002/2003 ostetut Furninovan Buffalo jättinojatuoli+jättirahi -yhdistelmä sekä Buffalo kolmen istuttava sohva. Sohvat ovat valkoiset, mutta koirien takia olen melkein koko ajan pitänyt istuintyynyillä sekä selkänojatyynyissä erillisiä irroitettavia päällisiä, jotka olen teettänyt. Oma lempparipaikkani on jättinojatuoli, mutta kyllähän se on kolmen koiran kanssa hieman pieni paikka, vaikka kaksi ihmistä siihen hyvin mahtuukin. Itseäni häiritsee vanhoissa sohvissa pyöreät ja kaarevat käsinojat, jotka ovat jo ehtineet likaantua. Vesitekstiilinpesukoneella en ole saanut käsinojia puhtaaksi. Hieman harmittaisi viedä näitä "nuhruisia" sohvia uuttuutta hohtavaan kotiin.Ihastuin välittömästi Ikean Kivik-divaaniryhmään, kun sellaisen näin Ikean kuvastossa. Juuri tuollaisen kolmen divaanin ryhmän haluaisin, juurikaan ns. perusistuma-asennolle ei ole tarvetta vaan nimenomaan löhöilylle. Kivik olisi siis oiva vaihtoehto. Onko sinulla kokemuksia Kivik-sohvasarjasta? Ottaisin divaanit valkoisena, mutta teettäisin taas oman maun mukaiset värilliset päällysteet istuin- ja selkänojatyynyihin. Hintaa kolmen divaanin ryhmälle valkoisena tulisi 960€.Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on Pohjanmaan Chris/Chico -divaani, joka on saatavana myös vuodesohvana. Maskussa katselin tuota divaania/jättisohvaa, joka oli hinnaltaan noin 1900€ (muistaakseni) vuodemallina. Tämä kuitenkin yksittäisenä sohvana olohuoneessa olisi ehkä hieman pienehkö.Vaihtoina on siis muun muuassa:
a) Vanhat sohvat: yrittää pesettää ammattilaisella käsinojat, teettää vaikkapa uudet tyynynpäälliset
b) Vanhat sohvat: hankkia lisärahi (jolloin sohvasta saisi leveän "löhödivaanin" olemassa olevan rahin kanssa, teettää uudet laatikkomalliset käsinojat, uutta verhoilua
c) Ikean Kivik-divaaneja 3 kpl
d) Pohjanmaan Chris/Chico

Vaihtoehto B olisi ihan mieluinen, mutta hintaa tulee kyllä äkkiä roimasta enemmän kuin Ikean divaaneista. Toisaalta, uskoakseni Furninovan sohvissa laatu on ainakin hieman parempi.

Onko kukaan muuten tuunannut sohvaansa niin, että olisi teettänyt kokonaan uudenmalliset käsinojat?

Sohvapohdiskelu täällä päässä jatkuu, eläinlääkärireissujen lomassa.

2 kommenttia:

  1. Hei ! Oletko myynyt tai myymässä noita vanhoja sohviasi? Olisin kiinnostunut tosta kolmen istuttavasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Emmi, toistaiseksi en ole vielä myymässä. Pistän ehdotuksesi kuitenkin korvan taakse.

      Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff