perjantai 22. heinäkuuta 2011

Valmiit takat ja leivinuuni

3 kommenttia:
 
Monenmonta kirjoitustahan jo ehdin takkojen ja leivinuunien muutoksesta kirjoittaa, joten on varmastikin aiheellista myös laittaa kuvia valmiista tuloksesta. Suunnitelmathan muuttuivat moneen otteeseen ja suunnitelmia aina muokattiin sen mukaan mikä oli esimerkiksi mahdollista järkevästi. Pistänpä, ihan vaikkapa vaan muistutuksena itselleni, ennen-kuviakin.

Työtekniikat & -aineet:
* Takkoihin muurattiin uudet tulipesät ja avotakat "suljetiin" luukuilla
* Takkojen yläosat pohjamaalattiin valkoisiksi, jonka jälkeen päälle levitettiin vahvasti Bloomin helmiäislasyyria.
* Tiiliosat pohjamaalattiin, jonka jälkeen pinnat käsiteltiin harmaalla pintamaalilla.
* Luukkuseinät laatoitettiin hopeamosaiikilla, muut laatoitukset tummanharmaalla laatalla. Reunakohdissa käytettiin rosterista laattakulmaa.
* Lisäksi vaihdettiin uudet nouhousluukut ja tuhkalaatikot. Valurautaluukut vaihdettiin Puosin mattakromisiin.KESKIKERROKSEN TAKKA JA LEIVINUUNI

ennen

¨

jälkeen

Onneksi päädyin sittenkin harmaaseen valkoisen värin sijaan. Tuo harmaa on juuri sopivan jykevä ja sopii todella hyvin lattian väriin ja muutenkin talon ilmeeseen. Valkoinen väri olisi kyllä jäänyt liian mitäänsanomattomaksi valkoisten seinien rinnalla.


leivinuuni ennen


jälkeen

Myös leivinuuninluukku vaihdettiin.


ALAKERRAN TAKKA

ennen


jälkeen

Ehkäpä takan alaosa maalataan vielä tummanharmaaksi. Koska yläosan tasoitettu pinta ja alaosan valkoinen tiilikuvio on erilaista pintaa, ei lasyyri levittäytynyt samalla tavalla. Tämän vuoksi yläosan ja alaosan sävy on eri ja se hieman häiritsee itseäni.Tarkkasilmäisimmät varmaan huomasivatkin, että lattian ja takkojen rajasta puuttuu vielä listat, mutta eiköhän nekin ennen joulua (ehkä?) vielä oman paikkansa löydä. Jäljellä olisi sitten vielä ensimmäiset sytytykset uusien pesin muurauksien jäljiltä. Toivottavasti hyvin imee, ettei ole pirtti täynnä savua.


3 kommenttia:

 1. Mieletön ero! Pitääkin vielä miettiä meidän leivinuunin ja takan pintaratkaisua. Valkeaa ajateltiin, mutta tuo harmaa näyttää kyllä hyvälle! :) Maalaustakin voisi harkita, niin jäisi tiilipinta näkyviin..

  VastaaPoista
 2. Huikea muutos! Tuo mosaiikkilaatta on täydellinen! Ja mikä ihana tapetti pilkistääkään alimmaisesta kuvasta, WAU! <3

  VastaaPoista
 3. Saara: Itse hoksasin matkan varrella, että tuo maalaaminen on hieno juttu siinä mielessä, että jos kyllästyy väriin, saa vähällä vaivalla uuden ilmeen. Uusi pinnoittaminen olisi paljon työläämpää ja suttasempaa.

  Miia: Jos joku siivoaisi mun puolesta, niin tuota mosaiikkia olisi varmaan mulla kylppäreissäkin. On se niin mahtavaa, mutta kiiltäviä laattoja saisi olla koko ajan kiillottelemassa esim. suihkutiloissa. Jos tarkoitat tuota lintutapettia, se on Eijffingerin Gracia -lasihelmitapettia. Siinäkin on mieletön "luksuksen" tuntu. Pitää ottaa tapetista lisää kuvia jossain vaiheessa, niin muutkin pääsevät herkuttelemaan.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff