lauantai 23. heinäkuuta 2011

Verhoja

4 kommenttia:
 
Suurin osa verhoista on ripustettu, joten ajattelin esitellä teettämiäni verhoja. Pahoittelen taas hieman "pimeitä" kuvia, sillä eipä tuo kamerakännykkä juuri parempaan pilvisäällä pysty. Toivottavasti ideat tulevat kuitenkin esiin.

VAATEHUONE

Vaatehuoneeseen halusin luonnonvalkoista tai valkoista kolmiulotteista kangasta. Tämän kankaan löysin Iso-Britanniasta netin kautta ja se maksoi 13 puntaa metriltä. Kangas on aika venyvää, ja kuten ompelijan kanssa arvioimme, verhoille tuli reilusti lisää mittaa ripustettaessa, mutta toistaiseksi asia ei ole itseäni häirinnyt.


Verhot ripustettiin kummallekin puolelle ikkunaa, huoneenkorkuisina kattokiinnityksellä.


MAKUUHUONE JA TAKKATILA

Makuuhuoneen ja takkatilan verhot ovat samaa kangasta. Eijffingerin Gracia -kangas on polttopainettua (tai ainakin sen näköistä) eli kuvio on läpikuultavaa. Kangas toistaa makuuhuoneen tapetin kuviota. Kangas maksoi noin 50 euroa/metri, mutta poikkeuksellisesti kangasta myydään leveyssuunnassa, ei pituussuunnassa eli verhon maksimikorkeus on 300cm, ja leveys ostetaan metreinä.Makuuhuoneen verhoissa olisi saanut olla mielestäni ennemmän runsautta. Ehkäpä siis siirrän nuo takkatilan verhot makuuhuoneen verhojen kaveriksi ja ostan takkatilaan jotkut värikkäät verhot. Katsotaan, katsotaan.


OLOHUONE

Olohuoneessa on noin 7,5 metrin kiskolla neljä verhoa. Verhot ovat edellisen kodin olohuoneesta eli noin kaksi vuotta vanhat. Verhokiskojen korkeus mitoitettiin sopivaksi näiden vanhojen verhojen pituuteen.


Verhoissa on kaksi päällekkäistä kerrosta, jotka on ommeltu yhteen vain ylhäältä. Alimmainen kangas on yksivärinen luonnonvalkoinen. Sen päällä lepää läpikuultava luonnonvalkoinen tylliruusukangas, jonka ruusukuvio on kolmiulotteinen. Nämä verhot oli aikoinaan erinomainen päätös teettää ja pidän verhoista erittäin paljon. Siksipä ne siis seurasivat uuteenkin kotiin, pesukoneen kautta.


YLÄKERRAN AULA

Mun oli pakko saada Marimekon Bottna-verhot johonkin, ja paras paikka niille löytyi yläkerran aulasta. Nämäkin verhot ovat kiinnitetty kiskoilla kattoon. Korkeutta verhoilla on noin 280cm.Verhoihin halusin myös jotain extraa, joten sisäreunoihin ommeltiin musta kolmiulotteinen nauha, jossa jokaisen muodon keskellä on koristekivi. Itse tilasin nauhan netin kautta Iso-Britanniasta, mutta nauhaa saa myös Tampereelta kaupasta, toki lähes tuplahintaan.


4 kommenttia:

 1. Mä niin ihastuin tuohon kolmiuloitteeseen vaaleaan kankaaseen. Mun on varmaan pakko saada jotain samantyylistä meiän makkariin...

  VastaaPoista
 2. Moikka! Tässä muutama linkki, pääset ainakin tsekkaan hakusanoja. Muihin en itseasiassa ole törmännyt, kangastukussakaan ei viimeksi ollut valikoimissa mitään vastaavaa.

  http://www.ebay.co.uk/itm/Ivory-Roses-Tulle-Net-Fabric-53-Evening-Bridal-P-Mtr-/260817428785?pt=UK_Crafts_Fabric_Textiles_SM&hash=item3cb9ee2131

  http://www.ebay.co.uk/itm/IVORY-ROSES-TULLE-LACE-/280736101174?pt=UK_Crafts_Fabric_Textiles_SM&hash=item415d2cf336

  http://www.ebay.co.uk/itm/Ivory-swirl-applique-power-mesh-4-way-stretch-Q173-IV-/400140877597?pt=UK_Crafts_Fabric_Textiles_SM&hash=item5d2a413f1d

  VastaaPoista
 3. Hirviästi kysymyksiä, kun näin näin loistavia kuvia!!! =))
  Saisko lähikuvaa noista kiskoista/kattokiinnityksestä? Meillä tankojen/verhojen ripustusmenetelmien valinnat meneillään, joten olisi suureksi avuksi. =)
  Onko verhot "nipsuilla" kiinni kiskossa? Ajattelin, että miten niihin saa esim. paneeliverhoa kiinni...
  Mistä nuo kattokiinnityksellä olevat kiskot ovat?

  VastaaPoista
 4. Stina: Otan illalla selventäviä lisäkuvia. Kirjoittelen huomenna postauksen kiskoasiasta.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff