keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sohvasta divaaniksi - sohvan päädyn korjaus

2 kommenttia:
 
Haimme tämän sohvan varastostamme pikkuveljen huoneeseen. Huomasimme kuitenkin, että vasemmanpuoleinen käsinoja oli mennyt pilalle (=korjauskelvoton). Isä oli jo valmis heittämään koko sohvan mäkeen, mutta sitten ehdotin, että mitä jos tehdäänkin pilallemenneen käsinojan tilalle pelkkä peitelevy. Olisi ollut sääli heittää lähes käyttämätöntä vuodesohvaa pois. Periaatteessa sohva oli vielä istumaton.

Niinpä ryhdyimme toimeen: tarvikkeina vanhasta käsinojasta irroitettu kangas, ylimäärinen paksu pöytälevy, paineilmahakasnaulain (myös käsikäyttöinen verhoilunitoja olisi käynyt) ja ohutta vaahtomuovia (vanulevylläkin homma olisi hoitunut). Sahasimme pöytälevyn palasta oikeankokoisen ja -mallisen palan, jonka päällystimme vaahtomuovilla ja kankaalla. Lopuksi päätylevy laitettiin kiinni muuhun runkoon käsinojan tapaan ja sänkymekanismi asennettiin levyyn.


Sohva ilman käsinojaaTehty peitelevyJa valmista! Mielestäni uppoo kuin väärä raha!Hintaa projektille tuli noin 20 euroa ja aikaa kului noin tunti. Pienellä rahalla ja vaivalla sohva on taas täydellisessä käyttökunnossa. Itseasssa näinhän sohva on monikäyttöisempikin, kun sohvaa voit jatkaa rahilla sivusuuntaan, jos kyläilijöitä tulee useampia samaan aikaan. Tietenkin tällä metodilla voi myös muokata sohvalleen uuden ilmeen.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Sattumalta löysin tämän vanhan postauksen, kun etsin sohvan tuunaus vinkkejä. Ja tämä on niin hyvä, että taitaa pelastaa yhden sohvan joutumasta kierrätykseen!
  Terv. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja! Hienoa, että vinkkini oli sinulle käyttökelpoinen. Iloa tuunailupuuhiin!

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff