lauantai 11. elokuuta 2012

Älä aloita tapetointiuraasi näin!

5 kommenttia:
 
Yleensä ns. mollauspostauksia en kirjoita, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen, sillä uskon tämän vinkin pelastavan monta tapetoijanalkua totaaliselta turhautumiselta. Tämän kirjoituksen perusteena on omat kokemukseni. Itse en ole kuin muutamassa kohteessa tapetteja asentanut. Aloittelija-statuksestani huolimatta tapetointi on sujunut äärettömän hyvin, lukuunottamatta tätä tapausta.

Varoituksen sanaseni koskevat Rolleri-tapetteja. Halusin tuoda asian esiin, koska Rolleria ikään kuin markkinoidaan helppona asentaa ja hyväksi ratkaisuksi aloittelijoille. Omakohtaisen kokemuksen perustella näin ei ole. Jos tapetoit ensimmäistä kertaa, älä valitse Rolleria. Tuon tapetin kanssa menetät väkisinkin uskosi itseesi tapetoijana.

Kaikki muut tapetit vanhempieni luona meni hienosti seinään paitsi tämä Rolleri - ja se oli se viimeinen tapetti, jonka laitoin, joten harjoiteltua tuli jo muutaman huoneen ja 7 muun tapetin verran. Rolleri oli varsinainen vastarannankiiski, joka oli ihmeen ohutta ja hankalaa asentaa. Erityisesti saumojen liitoskohdat olivat hankala tehdä siististi, remonttikohteessa  aivan luotisuoria seinät kun eivät ole. Jos tapetit meni himpunkin toisen päälle, saumasta tuli todella ruma. Muiden tapettien kohdalla tapetti antoi anteeksi jonkun verran. Liisterinä käytin Kiillon Nowoa, eli keskimääräistä tujumpaa tavaraa. Tästa huolimatta tapettivuotien reunat ovat jo alkaneet irtoilla. Tätä ei voi laskea tapetointivirheeksi, koska kiinnitin vuodat huolellisesti ja, jälleen kerran, muiden tapettien osalta näin ei ole käynyt. Lopputulos ei ole kovin kummoinen, mutta olkoot!

Summa summarum: Älä valitse Rolleria ensimmäiseksi tapetiksesi, jos et halua  masentua tapetoinnista.

Tässä vielä muutama vinkki, jotka voivat auttaa tapetointiuran alussa ja kannustaa eteenpäin:
* Lähde kokeilemaan rohkeasti - Oikeilla välineillä & materiaaleilla touhu on helppoa!
* Etene rauhallisesti ja huolellisesti - Aikaa saattaa kulua, mutta jäljessä kiitos seisoo!
* Kaveri avuksi - Kaksin koko homma on helpompaa, auttavaa käsiparia tarvitaan!
* Siisti liisterit - Rätti ja sanko ehdottomat varusteet, mutta vaikkapa vessapaperirullakin on hyvä siivousapu.
* Pyyhi paitaan ja housuihin tarvittaessa - Esimerkiksi liisteröitunyt sormi on tikkailla roikkuessa helpompi putsata vaatteisiin kuin keskeyttää koko touhu!
* Valitse se hieman kalliimpi ja paksumpi tapetti - Tapetti antaa enemmän anteeksi ja on helpompi asentaa.
* Terävä terä - veitsessä saa koko projektin ajan olla extraterävä terä, terä tylstyy yllättävän nopeasti.  
* Lasta harjan sijaan - Ainakin itselleni tapetin "paineleminen" seinään oli huomattavasti helpompaa lastalla.


Tästä tapetointityöstäni en ole ylpeä, aivan kuin eri ihmisen tekemää. Rolleri menee boikottilistalleni.5 kommenttia:

 1. Voi ei :( tuollaisessa yksivärisessä nuo saumat kyllä näkyvät ikävästi. Me tapetoimme juuri makuuhuoneen paperitapetilla johon liisteri laitettiin, eipähän tullut kovin siistit saumat siihenkään (+lisäksi jäi liimajälkiä saumoihin, vaikka kuinka jynssäsin puhtaalla rätillä), mutta onneksi tapetti on kuviollista joten antaa hieman anteeksi. Ollaan tapetoitu aika monta huonetta talostamme ja tämä viimeisin tapetti sai kyllä sekä minun että isännän hermot kiehumaan :/

  VastaaPoista
 2. Voi ei.. tylsää. Mulla on joskus kans epäonnistunut muutamat vuodat, mutta tämmöisessä yksivärisessä tuo juu näkyy ihan liian selkeästi.
  Todella harmillista!

  VastaaPoista
 3. Tapeteissa on kyllä tosi paljon eroja! Meidän vessan tapetti venyi ja paukkui joka suuntaan. Onneksi sen sanomalehti -printti on jo valmiiksi niin kirjavaa, ettei virheitä huomaa! :D Mutta sen kanssa meinasi kyllä usko loppua, vaikka tapetoitavaa ei ollut montakaan metriä.. :/ Pahin kokemus on kuitenkin ensimmäisestä opiskelijakämpästäni, jonne ostin halvinta tarjoustapettia, muistaakseni 5e/rulla. Itse tapetointi kyllä onnistui ongelmitta, mutta kuivuessaan tapetti VETÄYTYI muodostaen vuotien väliin parin millin raot. Silloin ei naurattanut! :/ Mitä nuo rollerit on? Ihan uus juttu mulle. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollerit ovat "suoraan rullasta seinään" - tapetteja, siis merkki on tuo Rolleri. Kuoseja löytyy monenmoisia. Yksi hyvä puoli Rollereissa on: rullamitta on muistaakseni yli 11m, jolloin kuviollistakin tapettia saa rullasta 4 vuotaa.

   Poista
 4. Meillä Rolleria on monia metrejä seinässä, ei kuitenkaan tuollaista ihan yksiväristä vaan raidallista. Tapetointi sujui mainiosti, saumojakin saa hakemalla hakea. Eroja vissiin sitten on Rollereissakin.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff