torstai 30. elokuuta 2012

Tiskialtaan puhdistus testi nro2 & yllätys

5 kommenttia:
 
Aiemmin testailin mielenkiinnosta sitruunaa tiskialtaan puhdistukseen. Tällöin sain kommentin Sinituote Oy:lta, että pelkkä mikrokuituliinakin olisi tepsinyt. Siispä päätin tehdä jatkoa testille - tällä kertaa puhdistusvälineenä Sinin mikrokuituliina. Ja valitsin kaupasta nimenomaan tuo huomattavasti muita mikrokuituliinoja kalliimman Sinin, jotta testi menisi ehdotuksen mukaan. Tässähän tuli hieman jo sellainen Myytinmurtajat-olo =D


Lähtötilanne


Puhdistuksen jälkeen
 


Tekemäni täysin tieteettömän tutkimuksen perustella, mikrokuituliina ei ollut niin hyvä puhdistusmetodi kuin sitruuna. Mikrokuituliina oli erinomainen pinnalla olevan lian puhdistamiseen. Esimerkiksi rasvan irtoamisen tiskialtaan reunoilta tunsi hinkatessaan. Mikrokuituliinalla ei kuitenkaan saanut niin kiiltävää lopputulosta kuin sitruunalla, vaikka lika lähtikin. 

Samalla kun liina oli kädessäni pyyhkäisin myös lasisen ruokapöydän, johon oli valunut kynttilästä steariinia. Nyt koin ahaa-elämyksen! Pöydän pinnalla ollut steariini lähti liinalla hankaamalla, ilman että tarvi ottaa työkaluiksi mitään karkeampaa. Mahtavaa! Vaikkei siis mikrokuituliina ollutkaan aivan "lupaustensa" veroinen tiskialtaan puhdistuksessa, mikrokuituliina on loistava apu steariinin irrottamiseen. Kyseisen puhdistuksen kanssa onkin ollut hieman pulmaa, kun kynttilöistä tuppaa aina tippumaan enemmän tai vähemmän steariinia pöydälle. Löytyipähän siihenkin nyt helppo ratkaisu.

5 kommenttia:

 1. Interesting :) täytyy testata! Just aamulla katselin allasta, että jumankekka se pitäis kiillottaa... Yksi sitruunakin löytyy, jei!

  VastaaPoista
 2. Oletko kokeillut tiskialtaaseen Universal Stonea. Sitä löytyy isoimmista tavarataloista esim. Prisma. Sillä poistaa jopa ruostetahroja. Suosittelen joka kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo aine on jäänyt vielä kokeilematta. Puhdistuskiveä/savea olen kyllä käyttänyt. Pitääpä ottaa kokeiluun jossakin vaiheessa.

   Poista
 3. Universal stone on ehdottomasti paras kaikkeen puhdistamiseen!

  VastaaPoista
 4. Aina arkailen....mutta nyt uskallan! Kiitti tiedosta.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff