torstai 19. heinäkuuta 2012

Siistiä sitruunalla

3 kommenttia:
 
Jostakin luin tovi sitten, että sitruunaa voisi käyttää tiskipöydän puhdistamiseen. Pitihän niksiä kokeilla  käytännössäkin, varsinkin kun tiskipöytä oli päässyt järjettömän likaiseksi. Siis loistava testikohde!
Lähtökohta


Sitruunan lisäksi käytetään suolaa, ikäänkuin hionta-aineena. Kätevintä on leikata sitruuna puoliksi, jolloin puolikkaasta saa hyvän otteen hingatessa. Sitruunan mehu ja suola ovat tämän niksin ainesosat - tarkoitus ei siis ole hangata tiskiallasta sitruunan kuorella.


Lopuksi pinta puhdistetaan vedellä. Tältä lopputulos näyttää. Tiskipöydästä tuli aivan yhtä puhdas kuin peruspuhdistusaineilla. Niksi todettakoon sopivaksi peruspuhdistukseen ja ainakin luonnonmukaiseksi.Oletteko te siivoilleet sitruunalla? Erilaisia vinkkejä netistä löytyy useita, vaikkapa hopean kiillotukseen. Kuinka sitruuna on tehonnut ja mihin olette niksejä testailleet?


3 kommenttia:

 1. Tuohon samaan tarkoitukseen olen käyttänyt, tulee tosi hyvä tulos :)

  Tukan vaalentamiseen :)
  ja tytöllä toimi, mulla ei niinkään.

  Käsienhoitoon -ihan hieromalla sitruunaa käsiin.
  Tulee tosi ihanat kädet:)

  VastaaPoista
 2. En ole kokeillut sitruunaa siivouksessa, mutta kiitos vinkistä. Tämä olisi pitänyt olla tiedossani aiemmin tänään, kun siivosin keittiöni. Sitruunan sijaan kokeilin ensimmäistä kertaa sokeria pinttyneeseen hellaan ja ihme kumma se toimi loistavasti :)

  VastaaPoista
 3. Heh, juuri muutama päivä sitten blogissani tuskailin tiskipöytäni kanssa kun pinta on niin kamala, että vedestäkin tulee karseat tahrat. Lieneekö syy sitten mahdollisessa tehtaan suoja-aineessa tms. Tämän vinkin voisin kyllä pistää korvan taakse, kuulostaa mielenkiintoiselta.

  Ja tuo sitruunan hierominen käsiin, täytyy kokeilla sitäkin!

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff