torstai 26. heinäkuuta 2012

Asuntomessut 2012: Kurkista ikkunoista

Ei kommentteja:
 
Kuten monet ovat jo kenties huomanneet, asuntomessut-kirjoitukseni koskevat pääsääntöisesti talon arkkitehtuuria ja rakenteellisia seikkoja sisustuksen sijaan. Olen mielenkiinnolla katsellut myös muiden bloggaajien kuvasaaliita: jokaisella on omantyylisiä kuvia ja asioita, joita he ovat bonganneet.
Olen jo aiempinakin vuosina katsonut messutaloja samojen lasien läpi: kerätäkseni ideoita unelmieni taloon - erityisesti itse taloon, sen runkoon, olemukseen ja materiaaleihin. Nämä ovat seikkoja, jotka ovat jokseenkin pysyviä, muu sisustus kasvaa talon luomiin kehyksiin. Tästä syystä varsinaiset sisustusbongailut ovat jääneet vähemmälle.

Jälleen kerran kuva-albumistani löytyy siis talon perusrakenteihin liittyviä kuvia. Tässä messuilta poimittuja ideoita muun muassa ikkunoiden sijoitteluun, malliin ja kokoon.  Niin sanottu ikkunakateus iskee näitä kuvia katsellessa - voi kunpa nykyisessäkin talossa olisi tällaisia ikkunoita!


KOHDE 12 Terca tiilitalo Mustikka

Olohuoneen ikkunat voisin kopioida suoraan!  Suuresta ikkunapinta-alasta huolimatta tunnelma on erittäin kotoisa ilman, että tuntisi olevansa "näyteikkunassa" . Huomaa myös oikean ikkunan yläpuolella oleva valaistus. Kohteen on muuten sisustanut Susanna Vastamäki. Tutustuin Susannaan, kun opiskelimme alaa yhdessä.


Makuuhuoneessa ikkunoiden selkeät linjat jatkuvat. Vaikkakin joku voi sanoa tätä jokseenkin mielikuvituksettomaksi ratkaisuksi, vaikutelma ei ole lainkaan massaansekoittuva. Erittäin miellyttävä näkymä tämäkin!


Ikkunan asettelu tuo kodinhoitohuoneeseen kiinnostavuutta.


Portaikon isot ikkunat takaavat valoisan kulkemisen sekä ihanat luontonäkymät.


KOHDE 17 Passiivikivitalo Skaala

 Myös kohteessa 17, kuten monessa muussakin messukohtessa, on käytetty lattianrajasta alkavia ikkunoita.
Ratkaisu minun makuuni.Lisäksi kohtessa 17 oli esillä toinenkin messuilla paljon nähty ikkunoidenkäyttöratkaisu: ikkunat sisällä väliseinissä. Myös kohteissa 26 ja 27 voit tutustua ideaan. Katso myös kuvat kotini vieras- ja työhuoneen ikkunaratkaisuista.


KOHDE 23 Villa Rusko

Ison vaakasuuntaisen ikkunan edessä kelpaa kokkailla luonnonvalon tulviessa sisään ja katsellessa maailmanmenoa.


Useissa kohteissa huoneisiin oli sijoitettu useampi kuin yksi ikkuna. Mielestäni ratkaisu tekee huoneista heti mielenkiintoisempia ja arvokkaampia! Erityisesti kohteen 27 lastenhuoneet ovat hyvä esimerkki. Katso kuvatKOHDE 26 Lammi-Kivitalo Villa Ilo

Sisäänkäynnin suuri ikkuna tekee vaikutuksen heti sisäänastuttaessa. (vasen kuva)
Oikeanpuoleinen kuva on kodinhoitohuoneesta.


Ruokailuhuoneen helmi on näkymät takaava lattiasta alkava suuri ikkuna.Olohuoneen ikkunoita on rytmitetty vaakasuuntaisesti. Alimmainen osio, joka on matala, luo kokonaisuuteen mielikuvituksellinen lisäripauksen. Onnistunut ratkaisu! Huomaa myös laatta, joka ikäänkuin jatkuu sisätiloista ulos.


KOHDE 27 Aeroc-kivitalo Louhi

Sisä- ja ulkotilaa voi häivyttää myös käyttämällä kummallakin puolen ikkunaa koristekiviasetelmaa.


KOHDE 30 Jämerä-Loft 2

Kummatkin Jämerän Loft-asunnot olivat täynnä valoa suurien ja erimuotoisten ikkunoiden vuoksi. Itse jopa koin, että ikkunapinta-alaa on jo liikaa "kaupunkiasumiseen". Ehkäpä näissä asunnoissa itsensä sinne näyteikkunaan laittaa. Omassa  rauhassa asuessa nämä ikkunat olisivat ominta ja eniten edukseen, omasta mielestäni. Tai sitten olen vain kovin tottunut omaan rauhaan - näin maaseudun tyttönä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff