keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Aha! Ratkaisu ja järjestystä

4 kommenttia:
 
Ihanaa saada näitä keskeneräisiä projekteja eteenpäin, ellein nyt aivan valmiiksi. Keskikerroksen peilikaappien takana oleva säilytystila oli hankala käyttää. Pari vanhaa kaapinrunkoa, jotka purettiin remontin yhteydessä, ovat ollet vaan viskattuna peiliovien taakse. Käyttökelvoton säilytystila alkoi tökkiä, varsinkin kun tavarat ovat vielä hieman hujan hajan. Tuumasta toimeen ja uutta ratkaisua kehiin. Jälleen kerran ratkaisu löytyi Ikeasta, sattumalta. Kaksi PAXin 75cm runkoa kävi tarkoitukseensa enemmän kuin loistavasti!

Yhdistelmä on  nyt toimiva ja olen erittäin tyytyväinen, että tuli lompakkoa raotettua. Kaappien hinnalla sai kaappien lisäksi myös mielenrauhaa ja järjestystä.


 ENNEN

Näyttääkö tehokkaasti käytetyltä tilalta? Noup.




JÄLKEEN

Tarkoitus oli, että tälle puolelle kaappia saadaan ns. arjenhoitopiste eli tilaa mm. ajankohtaisille papereille (jotka nyt pyörii keittiön kaapissa) ja kirjoitustaso. Täällä on oiva paikka myös uudelle muistilapputelineelle. Vetolaatikoihin mahtuu muun muassa kynttilät, jotka ennen oli sullottu olohuoneen lipastoon. Minulla kävi hyvä tsäkä, sillä nuo laatikot ovat mallikappaleita Ikean poistopisteestä -50% hintaan. Yhden hyllyn taidan vielä laittaa hyllyn alapuolelle.



Toisella puolella  pakollinen oli säilytystila keskuspölynimurin letkulle. Aluksi pohdiskelin, olisiko tuohon pitänyt virittää myös vaatetanko, mutta päätin että ei. Meillä vieraat on aina otettu vastaan alakerran ovella, vaikka se ns. arkisisäänkäynti onkin. Siispä jatketaan samalla kaavalla.


Toista kaappia jouduttiin hieman tuunaamaan, jotta keskikerroksen jakotukkikaapille pääsisi ja keskuspölynimurin rasia jäisi näkyviin. Kaapin runkoon teimme sopivan loven ja taustalevy sahattiin lyhyemmäksi ja kiinnitettiin normaaliin tapaan.


Imuri ei tarvinnut koko kaappitilaa, joten jotakin hyödyllistä käyttöä tilalle piti keksiä. Sitten hoksasin, että Ikean 35cm syvään Pax-runkoon suunniteltu upotettava Komplement-jakohylly, käy myös tähän syvempään runkoon. Sahan laulettua, korkeus oli oikea ja eikun hylly paikoilleen. Väliköihin saa loistavasti laatikoissa vaikka pikkutilpehööriä kuten polttimoja jne. Lisäksi lisäsin pari pyyhekoukkua, joihin voin ripustaa koirille tassupyyhkeet.







4 kommenttia:

  1. Oooh, rakastan Paxeja. Ne on vain kerrassaan nerokkaita kaappeja kaikkine sisusvaihtoehtoineen. Jos rakentaisin uuden talon, olisi se täynnä Paxeja, jokapuolella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Onhan kaappitila kivaa, mutta harmittavan usein itselläni jää kuitenkin sitten varsinainen "järjestely" vaiheeseen ja kaapit odottaa tyhjillään.

      Poista
  2. Minkä mittainen on teidän imurinletku..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäkumikä, taitaa olla 12 metrinen. Keskuspölynimuri asennettiin vasta remontin yhteydessä eli se ei ole alkuperäinen. Tämän takia "imutöpseleitä" ei pystytty asentamaan järkevästi kuin 1 per kerros ja siitä syystä pitkä letku on tarpeen.

      Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff