torstai 31. tammikuuta 2013

Keltaista aloittelijoille

3 kommenttia:
 
Saara esitti eilen kauniin pyynnön toivepostauksesta, jossa olisi inspiraatiota keltaisen käytöstä sisustamisessa. Tähän "Keltaista aloittelijoille" -postaukseen kokosin muutaman idean, joilla keltaisella sisustamisessa pääsee alkuun, jopa tällaiset varovaiset eipäsjuupaspohdiskelijat kuin minä itse. Ja vastaavasti nämä keltaiset lisäykset ovat myös helppo laittaa kaappiin jemmaan, jos keltainen ei sitten tunnukaan omalta väriltä. Aluksi (totutellessa) keltaista on hyvä käyttää maustevärinä muuten neutraalin sisustuksen rinnalla. Heti ensimmäisenä ei tarvitse olla maalaamassa koko kodin seiniä, vaan keltaisen tunnelman saa aikaan hyvin pienilläkin lisäyksillä. Listasin postauksen loppuun myös parit hankintavinkit.


Kylpyhuoneeseen keltaista saa nopeiten vaihtamalla pyyhkeet. Pyyheitä voisi hankkia vaikkapa H&M Home -osastolta tai Kodin1:stä. (kuva lainattu) Valkoisen makuuhuoneen tunnelma muuttuu keltaiseksi jo pelkällä matolla ja julisteella. (kuva lainattu)


Olkkarissa helppo startti on keltaiset koristetyynynpäälliset sekä keltaiset kukat. Keltaiset tulppaanithan ovat ajankohtainen kukkahankinta. Lisäksi muutama koristetyynynpäällinen, niin keltaisuus on taatu pienelläkin budjetilla.  (kuva lainattu)Sohvan tai tuolin päälle voi myös ommella keltaisen huppupäällisen. Huonekalu saa täysin uuden ilmeen ja kyllästyessä uuden väristä huppua tilalle. (kuva lainattu)


Keltainen yhdistettynä harmaaseen  ja valkoiseen on varma nakki ja pehmeämpi valinta kuin mustavalkokeltainen-yhdistelmä. (kuva lainattu)


Nopeasti vaihdettaviin tekstiileihin kuuluvat myös verhot. (kuva lainattu)Keltainen ja geometriset kuviot yhdistyvät Premier Printsin Gotcha-kankaassa. (kuva lainattu)


Omasta mielestäni keltainen on iloinen ja jopa hullutteleva väri. Hullutella voi vaikkapa keltaisten jänötyynyjen ja -patsaiden kera. Jänöpatsas on kyllä taattu keskustelun aihe, jos tuon hyllyyn laittaisi.Ikeasta helpotusta keltaisen kaipuuseen löytyy muun muassa seuraavien tuotteiden avulla:
Ikea PS jakkara, Ikea PS lepotuoli, Solstråle maljakko, Hären kylpypyyhkeet

Kodin1:stä löytyy vaikkapa:
Anna Pitsi pussilakanasetti, Anno Siru pussilakanasetti, Box-laatikot, Palermo sivuverhot

H&M Home -osaltolta tarjonnassa on mm. keltaisia pyyheitä ja paljon erilaisia tyynynpäällisiä sekä pöytä- ja kaitaliinoja.

Tästä inspiroituneena, aion laittaa hieman keltaista työhuoneeseen. Näytetään lopputulos, kunhan homma etenee. Tätä voisi melkein kutsua "ihmiskokeeksi" =D.

3 kommenttia:

 1. Minnekähän mun kommentti katos tästä postauksesta..? Oon huomannu, että ipadi aiheuttaa välillä kommenttien katoamista - teen ilmeisesti jotain väärin. :/ Mutta siis kiitos näistä vinkeistä! :) Kiertelin Ikeaa keltaisin silmin, mutta silti sieltä ei mitään tarttunut mukaan. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että keltainen voisi sopia meidän kodinhoitohuoneeseen. Pitää siis vaihtaa liikettä ja kokeilla uudestaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkin se kommentti ilmeisesti katosi, kun ei tänne asti saapunut :) Lisäetsintöjä, niin eiköhän sitä oikeaa keltaista löydyn sopivassa muodossa.

   Poista
 2. Kovin montaa väriä ei meidänkään taloon ole tulossa, mutta saattaapa olla että keltainen on se yksi väri, kaikenlaista muuta erikoista on kyllä luvassa... talomme rakentuu osoitteessa, http://villaluova.com - tule kylään :)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff