tiistai 15. tammikuuta 2013

Virka-aikaan

6 kommenttia:
 
Mia kyseli minulta kommentoinnin ohessa, mitä teen työkseni. Ajattelin, että kerrotaan asiasta nyt kaikille. Sinänsähän asia ei ole salaisuus ja googlettamalla myös tiedot saisi poimittua, joten miksen kertoisi. 

Päiväni kuuluu itse asiassa kolmen yrityksen parissa. Olen isäni autoalan yrityksen operatiivinen johtaja. Yrityksemme myy ja vuokraa autoja, erityisesti pikkubusseja, paketti- ja kuorma-autoja sekä linja- ja matkailuautoja. Työtehtäviini kuuluu kaikki, mikä kuuluu liiketoiminnan pyörittämiseen: mm. markkinointi, taloushallinto & kirjanpito, asiakaspalvelu, liiketoiminnan kehittäminen sekä viranomais- ja henkilöstöasiat. Olen myös myynnissä mukana eli automyyjäksikin minua voi halutessaan tituleerata, vaikkakaan kukaan asiakas ei yleensä naishenkilöä usko myyjäksi. Aina ne minulta kysyvät olisiko ketään myyjää paikalla :) Olemme nyt isän kanssa tehneet töitä yhdessä noin 16-17 vuoden ajan, toki ensi alkuun olin vain kesätyöläisenä.

Toinen yritys on meidän sisarusten omistama osakeyhtiö, joka pääasiassa vuokraa, mutta myös  ostaa ja myy, muutamaa erilaista liike- ja teollisuuskiinteistöä paikkakunnallamme ja sen muutamassa naapurikunnassa. Tämän puitteissa työtehtäväni ovat lähestulkoon samanlaisia kuin autoalan liikkeessämme pitäen huolen yrityksestä  ja tarkkaillen kannattavuutta.

Kolmas yritys on oma yritykseni Kasvamo Ky, joka tuottaa operatiivisen johtamisen ja kouluttamisen palveluja. Kouluttamisessa olen keskittynyt yksilöiden henkilökohtaiseen kehittymiseen ja kasvuun tähtääviin koulutuksiin. Tulevaisuudessa tarkoitukseni olisi tehdä enemmänkin koulutushommia. Yritykselläni on myös aputoiminimi sisustusalaa varten, mutta tätä en ole vielä käyttänyt. 

Tämän lisäksi tällä hetkellä aikaa kuluu paljon myös harrastustoimintaani. Muutamaan kertaan olenkin jo ehtinyt mainita, että olen tänä vuonna Suomen Nuorkauppakamareiden koulutusjohtaja. Tässä pestissä vastuullani on muun muassa erilaisten koulutusten rakentaminen ja kehittäminen sekä kokonaisvaltaisesti meidän jäsenistön kehittymisen edistäminen. Konkreettisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että suunnittelen koulutuksia ja koulutussisältöjä sekä koulutan jäsenistöä ja uusia kouluttajia. Hallituksen jäsenenä olen luonnollisesta mukana myös koko järjestömme toiminnan kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Summa summarum: elantoni tulee yrittämisestä ja yrittäjänä. Päiväkään en ole eläissäni ollut varsinaisissa palkkatöissä. Koulutukseltani olen Tradenomi (Ylempi AMK) eli vastaava kuin Master of Business Administration ja lukenut saman oppimäärän kuin kauppatieteiden maisterit siis oppitasona ylempi korkeakoulututkinto.

Mutta nyt virka-aika tältä päivältä alkaa olla ohi ja on aika suunnistaa kohti kotia ruuanlaittopuuhiin. Mukavaa iltaa kaikille!


6 kommenttia:

 1. Oho, sinähän olet yritteliäs. T: Myös YEL:n piiriin kuuluva blogin lukija (mutta myös palkkatöissä ennen nykyistä työtä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan sitä yrittää tehdä että yrittäjä saa leipänsä pöytään. Toki suurin osa kunniasta kuuluu isälleni, joka on kuitenkin se "kantava voima" ja tehnyt aina ja edelleen kaikkensa meidän lasten hyvinvoinnin eteen.

   Poista
 2. Minulla oli sellainen mielikuva että olet "johtaja" ainesta ja mielikuvani osui kyllä yksiin. :) Sinulla onkin varsinainen työmaa monen yrityksen johtohahmona ja osaan samaistua rooliisi jonkun verran. Itse en ole vielä yrittäjäksi ryhtynyt, mutta sekin on edessä kohta puolin. ;) Saa nähdä miten itse ponnistan yrittäjyyteen, sillä se ei todellakaan ole helpoin tie kuljettavaksi. Hatun nosto siis sinulle, olet varsinainen business nainen. Wau! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla näistä mielikuvista, jota annan :) Muutos palkkatyöstä yrittäjäksi voi olla suuri - Itse pohdin, miten osaisin sopeutua palkkatyöntekijäksi. Siinähän sitä sulateltavaa varmaan olisikin.

   Poista
 3. Jonkinlaiseksi "puhujaksi" mä sinut ajattelinkin :) Osittain ainakin osui oikeaan :) Sinulta ei ainakaan tekeminen lopu!

  Olin muuten yhteydessä viime viikolla blogissa suosittelemaasi kangastukkuun:) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ns. puhevalmis, mutta yleensä kuitenkin kuuntelen ensi muiden ajatuksia rauhassa. Taitaa oppimistyylini olla tarkkailija.

   Kiva, että vinkistä oli iloa. Sieltä löytyy jos jonkinmoista kangasta. Ei ole montakaa päivää kun siellä piipahdin hakemassa kankaita tuleviin projekteihin.

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff