perjantai 1. helmikuuta 2013

Looploop DIY

10 kommenttia:
 
Huomenet! Jälleen on aika Johanna-askartelupaskartelutädin puuhanurkkaukselle. Vierashuoneessa oleva varjostin on itse tekemäni. Siispä jaan ohjeet teillekin, jos vaikka puuhasormia kutkuttaa. Idea lähti siitä, että tarvitsin varjostinta ja kaapissa nökötti iso rulla huopakangasta. Projekti oli hauska ja helppo toteuttaa. Tarvitsemasi tarvikkeet ovat askarteluhuopa, sakset, kuumaliimapyssy + kuumaliimaa ja pyykkipojat sekä varjostin tai varjostinkehikko. Ensimmäinen askel on leikata huovasta suikaleita. Pidä suikaleiden leveys kohtuullisen saman, mutta pituutta kannattaa vaihdella, jotta varjostimesta tulee elävämpi. Itse leikkasin suikaleet vapaalla kädellä silmämääräisesti. Suikaleiden määrä riippuu varjostimen koosta. 


Suikaloinnin jälkeen alkaa liimailu. Pursota liimaa suikaleen päähän. Puoli, johon liimaa pursotat jää  aloituksessa ulospäin.


Taita/kierrä suikale haluamasi kokoiseksi aloitusrenkulaksi ja yhdistä liimassaoleva pää suikaleeseen.


Välirenkulat muodostuvat, kun laitat nökäreen liimaa edellisestä renkulasta hieman eteenpäin ja taitat renkulan kiinni edelliseen renkulaan. Näissä keskivaiheen renkuloissa liima levitetään renkuloiden sisäpuolelle. Aloituksessa ja lopetuksessa suikaleen toiselle puolelle. Huomioi, että keskellä renkuloista ei tule ympyröitä vaan lopputulos näyttää ennemminkin todella mutkaiselta tieltä.
Tehtyäsi tarpeeksi renkularykelmiä, liimaa rykelmiä toisiinsa Renkularykelmiä kannattaa liimailla yhteen varjostimen päällä. Silloin muodosta ja koosta tulee heti oikea. Tässä vaiheessa loistavia apuvälineitä ovat pyykkipojat, sillä niillä saat tuettua tehtyjä liimauksia. Kohti valmista lähenevä varjostin alkaa jo painaa jonkin verran ja tällöin pyykkipoikien extratuki auttaa liimaa jäähtymään pitäen osaset tiiviisti yhdessä.Lopputulos näyttää jokseenkin tältä, hieman käsialasta riippuen.

10 kommenttia:

 1. Siis tosi upee! Vaikuttaa helpolta, mutta näin seiskan käsityöllä lopputulos olisi varmasti jotain muuta kuin upea. Sun pitäis tehdä brändi noista lampunvarjostimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni se kässä taisi parhaimmillaan olla 8, joten siksi nämä mun puuhailut sopivat myös kaikille vähemmän "käsityöihmisille" :) Kannattaa kokeilla! Rohkeasti vaan! On helppoa, kun rauhassa pohtii, mitä pitikään tehdä seuraavaksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hauska nimenomaan! Ei kaiken tarvitse olla haudanvakavaa ja viivasuoraa :) Ja valohan tuosta suodattuu aivan mahtavalla tavalla.

   Poista
 3. Moi, ihana tuo varjostin. Mikä siellä päällä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo varjostimen yläosakin on tuota samaan huoparenkulamuodostelmaa eli varjostimen päälliosa näyttää samalta kuin sivutkin.

   Poista
 4. Tosi hauska idea! Mä olen myös innostunut huovasta, ja haluasin kokeilla tehdä siitä jotain. Valaisin on ollut mielessä, ja ehkä myös sellainen iso kassi lehtien säilytykseen. Mistäköhän sitä huopaa saisi...? Googletamalla tosin varmana löytyy, haluaisin sellaista paksua ja ryhdikästä, joka sopisi kassiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostin huovan kangastukusta, mutta tämäkään ei ollut sellaista oikein paksua, vaikkakin paksumpaa kuin perusaskarteluhuopa. Itseasiassa tuollaiseen paksuun huopaan ns. metritavara en ole kyllä törmännyt...

   Poista
  2. Ok, kiitos tiedosta :). Voihan se olla, ettei paksua löydy metritavarana, en ehtinyt vielä tutkia asiaa...toivottavasti löytyy

   Poista
  3. Itse en ole tosiaan tehnyt salapoliisintyötä kun ei ole ollut tarvetta - mutta ainahan etsivä löytää. Esimerkiksi voisi kokeilla myös fabric.com-nettikauppaa. Siellä jos jonkinmoista kangasta on. Toivottavasti löytyy!

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff