maanantai 5. marraskuuta 2012

Siivoustalkoot: höyrypesuri testissä

Ei kommentteja:
 
Syksyn kiireet saivat aikaan sen, että kodin siivoaminen jäi aika vähälle. Nyt vihdoin, kotiviikonlopun tultua, pistin pystyyn siivoustalkoot. Olen moneen otteeseen pohdiskellut höyrypesurin ostamista. Ajattelin kuitenkin, että jonkinlaista vastaava laitetta voisi myös testata etukäteen vuokraamalla. Siispä soitin Hämeen Rakennuskone Oy:lle. Heille puhelu on lähtenyt aiemminkin kun on ollut tarve koneille niin omassa kuin vanhempieni remontissa. Vuokrattavien laitteiden ja koneiden lista on heillä pitkä: käsityökaluja, nostimia, isoja kaivureita jne. eli kaikkea pienestä suureen löytyy. Avuksi puuhaan kävin noutamassa heiltä CWN Dolphin -merkkisen laitteen, jossa on höyry- ja vesipesuominaisuus imurilla. Monissa markkinoilla olevissa laitteissa, kuten Kärcher, ei yleensä ole vesipesuominaisuutta eli varsinainen monitoimilaite oli kyseessä.


Laitteen mukana tuli useita eri suulakkeita ja varsia, joilla monenlaiset siivouspuuhat luonnistuvat. Itse en edes kaikkia ominaisuuksia ehtinyt testailemaan, sen verran paljon tuota siivottavaa riitti. Aluksi oli todellakin tarpeen lukea käyttöohjeet, sillä lisäosien ja -suulakkeiden kasa näytti hieman eksoottiselta. Tovin kuluttua kuitenkin toimintaperiaatteen selkeydyttyä, oli käyttö loogista ja helppoa. 

Ensisijaisesti hankin koneen, että olisin saanut apua kuvassakin näkyvien lattian kalkkitahrojen poistoon. Tässä tehtävässä kone ei kuitenkaan onnistunut. No eipä myöskää Cillit Bang ym. Eli siellä ne tahrat vielä ovat. Itse koen, että tämä on hyvä apulaite siivoukseen, joka ensin irroittaa lian - sitten perässä rätillä ja pesuaineella. Esimerkisi vessassa, jossa hiuslakan ja pölyn yhdistelmä on yleensä hankala siivota, höyry irroitti lian vaivattomasti, jonka jälkeen loppuhomma hoitui kevyesti pesuaineessa kostutetulla rätillä. Samalla metodilla kävin läpi vessan seinät: Ensin lian irroitus höyryllä, sitten rätti + hieman pesuainetta ja lopuksi kiillotus/kuivaus siivouspyyhkeellä. Keittiössä höyrytin kivitasot. Höyry irroitti paljon muun muassa tasossa olevaa rasvaa. Tuo mattapintainen kivihän imee itseensä helpommin aineita kuin tavallinen kiiltävä kivitaso. Oikein oiva siivouapu siis tässäkin asiassa.

Alla oleva kuva on hyvä esimerkki siitä, mihin höyry pystyy. Tuo moska, joka lavuaarissa näkyy, on tullut puhaltamalla höyryä tuonne korkin alle ja viemäriin. Ei näitä olisi perinteisin keinoin saanut irroitettua pikkukolosista. 


Nämäkin ruostetahrat lähtivät kylpyhuoneen hyllyköstä pelkällä höyryllä.



Yksi loistava höyrypuhdistuksen kohde on myös steariinin sotkemat esineet kuten tuikkukipot. Steariini lähtee irti hyvin nopsaan. Muistakaa vaan tehdä putsaus esim. muovikassin sisällä, jottei höyry roiski sulaa steariinia pitkin poikin (Kokemus opettaa: ensin en asiaa tajunnut ja steariinia löytyi vaikka mistä).

Summa summarum: Mielenkiintoinen laite, joka olisi varmasti näyttänyt lisää hyviä puolia itsestään, jos olisin vielä muutaman päivän laitetta käyttänyt. Höyry on mielestäni ennen kaikkea loistava keino esipesijänä. Harmittaa, että jäi mattojen pesu kokeilematta ja olisihan tällä raikastunut vaikkapa patjat ja petaritkin sekä pessyt ikkunat. Muistakaa kuitenkin, että mitään ostostv:n mainosten mukaista lian räjäytystä höyryllä ei tapahdu, joten ne mainokset ovat täyttä humpuukia. Älkää siis olko höynäytettäviä. Itse suosittelen laitteen vuokrausta ennen ostopäätöstä (jokaisen laitteen kohdalla). Helppo ja edullinen keino testata "markkinointiväitteitä" sekä sitä, onko laite mieluinen ja omaan käyttöön sopiva.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff