tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kaikenlaista touhua

Ei kommentteja:
 
Viime päivät ovat kuluneet etsiskellessä sopivia kylpyhuonekalusteita ja allasta keskikerroksen kylppäriin. Homma on odotettua hankalampaa. Kaapistolle on mitoitettu 150cm, joka on osoittautunut vaikaksi mitaksi tasoaltaiden kannalta, jotka yleensä ovat 120, 140 tai 160 cm leveitä. Suunnitelmia on siis pitänyt muokata. Edelleenkin olen pitänyt kiinni siitä, että kylppäriin tulee kaksi hanaa (jotka ovat jo ostettukin).  Yksi merkittävä valintatekijä on ollut myös, että haluan kuitenkin tuohon 150cm sisältyvän myös laskutasoa, en pelkästään kahta allasta. Alun perin olin ajatellut myös kahta allasta, mutta nyt olen laittanut kyselyä Saksaan altaista, joissa on kaksi hanapaikkaa. Tuollaisenkaan altaa löytäminen ei ole ollut helppoa. Suomessakin vaihtoehtoja on, mutta useat altaista ovat liian matalia tai muuten "epäilyttävän" muotoisia käytettävyyden kannalta. Kylppäristä tulee kuitenkin pääasiassa esimerkiksi lasten tai teinien kylppäri, jolloin liian matala allas ei saa aikaan muuta kuin sotkua. Odottelen vielä vastauksia Saksasta altaiden toimituksista.

Edelleenkin keskikerroksen laminaatti on päättämättä. Tilasinkin aamulla isommat mallipalat, jotta pääsee vielä hieman paremmin vertailemaan. Lisäksi olen yrittänyt pohtia lattiaa ja keittiön tulevia melkien mustia kivitasoja kokonaisuutena, eli mikä laminaattivaihtoehto sopisi hyvin myös tason kanssa.

Olen myös yrittänyt etsiskellä sopivia valaisimia pukuhuoneen peilin vierustoille. Hakusessa on pitkät, roikkuvat ja modernit kristallivalaisimet, jotka olisivat kuitenkin vain maksimissaan 30cm leveitä. Tässä kyllä ei ole ollut onnea. Antaa siis ajan kulua ja katson sitten löytyisikö sopivia. Parempi olla ostamatta, jos ei mieleisiä löydy.

Juupaseipäs-pohdintaa on saanut aikaan myös  Marble-valaisimen hankinta. Haluaisin valaisimen olohuoneen kattoon. Haasteena on kuitenkin saada valaisin asemoitua kauniisti jo hankitun isomman valaisimen kanssa, sillä joa hankittu painava valaisin todennäköisesti pitää asettaa keskikattoon, joka on vaakatasossa. Vaikkakin lapepuolilla olisi loogisesti ja visuaalisesti paremmat valaisimen paikat.

Esittelen olohuoneen jo ostetun valaisimen lyhyesti. Olohuoneen haaste on korkea kattokorkeus sekä iso avoin tila, jolloin pienehköt valaisimet näyttävät kirpun kokoisilta. Lisäksi pitäisi saada myös tarpeeksi valoa valaisemaan tila . Tähän löytyi jokseenkin massiivinen valaisin Saksasta. S-Lucen Flexo valaisin, jossa on 70-poltinta. Valaisimen taivuteltavat varret ovat pisimmillään 4,5m pitkiä, jolloin noin 6 metrin korkuiseen olohuoneessa valoa on mahdollista saada alaskin. Koska tämä valaisin on ISO, on turvallisinta odottaa tämän asennuskattoon ja vasta sitten jäädä pohtimaan tosissaan Marblen hankintaa. Olisipa mahdollista kiinnittää Flexo lapeosaan... (kuvat Flexosta http://www.skapetze.com/)




Marble on Chris Labrooyn suunnittelema huopavalaisin. Näin valaisimen lattiavalaisin-version, kun kävin Tallinnassa alkuvuodesta. Itse ihastuin valaisimen muotoon ja ennen kaikkea materiaaliin. Tämän lisäksi valaisimen luomat varjot ovat kuulemma todella kauniita. Jos Marblen hankkisin, ostaisin todennäköisesti giant-koon, jonka halkaisija on hieman yli metrin. Marble olisi kyllä herkullinen lattiavalaisimenakin. (kuva http://www.oneredsky.com/)



Jatkan haasteiden kanssa painimista, osittain jopa toivoen kaiken loksahtavan paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff