maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kiikkulöytö & kirpparikierros

9 kommenttia:
 


Lauantaina otin ohjelmistooni iltapäivästä hieman jotakin poikkeavaa ja päätin tehdä Tampereelle elämäni ensimmäisen kirpparikierroksen. Tampereen kirpputoreja oli helppo löytää Kirpputorihaku.com -palvelun kautta. Kohteeksi valitsin Lielahden suunnan kirpparit. 

Suurimpana löytönä reissusta auton perään tungettiin tämä verhoiltu keinutuoli, joka tietenkin huutaa uutta verhoilua. Kiikku löytyi kotimatkalla Kirpputori Silinteristä Nekalasta. Reissu oli hauska. Pitänee joku päivä ottaa samanlainen tutustumiskäynti keskittyen johonkin toiseen Tampereen kaupunginosaan. Tässä lyhyt arvio "sisustusnäkökulmasta" kirppareista, joissa ehdin käymään.

Tampereen Kontti: Isommat huonekalut olivat täysin ylihinnoilteltuja. Pienempää kodintavaraa, kuten lasia, oli tarjolla paljon, mutta sekin hintavanpuoleista. Pettymys. Plussaa siististä esillepanosta, jossa tavarat olivat selkeästi aseteltu aihekokonaisuuksiksi, esimerkiksi nojatuolit olivat kaikki yhdessä rivissä.

Lielahden Kierrätyskeskus: Paljon tavaraa, vähän 70-luvun tai vanhempaa tavaraa kotiin. Mahdollista tehdä löytöjä pikkurahalla. Valikoimissa jopa muutama vintage-huonekalu.

Lamminpään Kirpputori: En päässyt testaamaan, sillä ovessa luki lappu, jossa ilmoitettiin kirppiksen olevan kesälomalla 2.9.2013 asti.

Jonnan Kirppis: Siistit pöydät, paljon vaatetta. Vain vähän tavaraa sisustukseen.

Kirpputori Silinteri: Paljon tavaraa sisustajalle. Sisustusesineitä, retrotekstiilejä, huonekaluja, suomalaista lasia, valaisimia. Hinnat eivät ole edullisia löytöhintoja, mutta eivät kalliitakaan. Oikein avuliasta ja mukavaa henkilökuntaa. Siisti yleisilme ja valoisa tila, jossa reippaankokoiset käytävät. Tänne ehdottomasti uudestaan!


9 kommenttia:

 1. Ja meillä on 2 "kunnon" kirppistä koko kaupungissa! Teillä noin monta yhdessa kaupungisosassa :)

  Ihana löyty! Mä taidankin lähteä meidän kirppiksiä kiertämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisihan noita kirppareita jäädä vielä reilusti yli 10 kpl kiertämättä. Se onkin eri juttu, onko noiden joukossa sellaisia helmiä, joissa haluaisi mennä käymään toistekin.

   Poista
 2. yks hyvä kirppis on Pirkan Kirpputorikeskus Kangasalla (ihan prisman vieressä). Se on iso ja siisti, ei ehkä niin paljoa huonekaluja mutta kaikkea muuta kyllä. :) Itse olen tehnyt lapsille löytöjä, mutta myös kaikkea tuunaukseen ja projekteihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jaat vinkkejä hyvistä kirppiksistä :) Suosittelujen avulla on aina helpompi löytää kunnon paikkoihin.

   Poista
 3. kangasalan puolella oleva Pirkan kirpputorikeskus on hyvä! Iso ja siisti. Ja Kontissa välillä tekee hyviä löytöjä, välillä taas ei. Mutta ne laittaa kivasti esim. kausijutut aina yhteen paikkaan. Esim joulu tms. koristeet, puutarhajutut. Kerran oli varmaan 20 hienoa keittiövaakaa rivissä ;)

  VastaaPoista
 4. Ei oo totta. Mulla on vähän saman tyylinen retro kangastuoli, joka kaipais uutta verhoilua, mutta en varmasti osaa itse sitä verhoilla. Kysyin tarjousta yhdestä paikallisesta verhoomosta ja hinnaksi arvioitiin yhteensä n. 200€... Jäi siis vielä toteuttamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pelkkä kangas riittää, ompelijat tekevät huppuja tuoleihin huomattavasti "verhoilemista" edullisemmin. Itse ajattelin juurikin tehdä niin, että vien irroitetun istuinosan ompelijalle malliksi ja pyydän tekemään tuohon hupun, joka kiinnitetään alta. Ei tietenkään aivan oikean verhoilun väärtti, mutta hintaansa nähden hyvä ratkaisu. Katso mm. tämä http://www.talojajatoiveita.fi/2013/05/tuunattu-tuoli-romusta-asenteeksi.html

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Vielä kun ehtisin sen uuden päällisen hommaamaan - nyt on tupannut aika olemaan kortilla...

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff