tiistai 29. tammikuuta 2013

Koristeellisesti naulankantaan / vierashuoneen sängynpääty

4 kommenttia:
 
Eilen tapahtui jos jonkinmoista. Tapasin muun muassa kiinteistönvälittäjän ja illalla luokseni tuli hieroja. Mitä luksusta, että hieroja tulee kotiin, eikä tarvitse itse lähteä mihinkään! Edellisestä hierontakerrasta on kulunut useita vuosia, mutta ehkäpä nyt sitten taidankin pyytää hierojaa käymään säännöllisesti. Teki hyvää. Kyllähän tässä jo muutama viikko tulikin kärvisteltyä jomotuksen kanssa.

Lupasin eilen tehdä oman postauksen sängynpäädyn parannuksesta. Vierashuoneen sängynpääty on vaneria, joka on ensin pehmustettu vanulevyllä. Tämän jälkeen päälle on pingotettu valkoinen tekonahka ja nidottu kiinni verhoilunitojalla. Nitojan voi hommata esimerkiksi Clas Ohlsonilta - on näppärä. 

Parantelua tein verhoiluniiteillä. Jos niitit olisi pitänyt naputella yksittäin, touhussa olisi mennyt vuosisata. Niinpä käytinkin verhoilunaulanauhaa.  Metrin pätkissä olevissa nauhoissa vain joka viides naula naulataan. Nauhassa on joka viidennen naulan sijaan tyhjä reikä, jonka läpi yksittäisen naulan voi paukuttaa kiinni. Homma nopeutuu huomattavasti. Nauha on katkaistavaa ja jonkinverran taipuisaa. Naputteluun sopii tavallinenkin vasara, jos ei ole kumipäistä verhoiluvasaraa. Itse ostin nauhan netistä Ebaystä *klikkaa kauppaan*.

Aivan millimitalla en tätä projektia tehnyt, mutta lopputulos kelpaa ainakin itselleni ja muutti sängynpäädyn ilmeen täysin *ennen kuvia tästä klikkaamalla*. Hauska, helppo ja näyttävä projekti, joka on nopea toteuttaa. Vinkkinä: Verhoilunauloilla voi koristella koviakin huonekaluja, ei pelkästää pehmustettuja. Minulle jäi nauhaa vielä useampi metri, joten pitääpä alkaa pohtia seuraavaa tuunausprojektia.






4 kommenttia:

  1. Hieno DIY-projekti. Kannatti tehdä vaikka ei vanhassakaan mitään vikaa ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuvaivalla suuri muutos! Toivon mukaan en villiinny täysin - kohta mulla joka tavara on täynnä noita koristenauloja :)

      Poista
  2. Nyt se on täydellinen. :) Vaikka upeahan se oli ilman naulojakin, mutta noin se on 10+.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se lisäsärmä oli tarpeen, ja näin se toteutui kohtuullisella vaivalla & budjetilla.

      Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff