maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kulttuurishokissa

6 kommenttia:
 
Terveiset Monacosta! Useinmiten kulttuurishokki koetaan kohdemaahan mentäessä, mutta tälle kertaa "shokki" taisikin tulla täällä kotimaan päässä. Pala Monacon luksusta vaihtui aamuyön Suomeen palaamisen myötä Volvon rattiin ja toimistoon. Takana on erittäin onnistunut loma loistavassa seurassa - olihan paikalla järjestömme Eurooppakokouksessa lähes 2800 muutakin nuorkauppakamarilaista. (Kuva alla kokouskeskus Grimaldi Forum)
 

Majoituimme Fairmont Monte Carlo -hotellissa. Puitteet oli erittäin hulppeat. Huoneestamme valitettavasti ei ollut merinäköalaa, mutta onneksi kuitenkin 2h-huoneen saimme. Jostain syystä kämppikseni tekemä varaus oli järjestäjän toimesta muuttunut yhden hengen huoneeksi. Unet kyllä maistuivat, siis sen vähän mitä ehti nukkua :)Kämppikseni halusi ottaa ehdottomasti kuvan tästä hinnastosta. Täytyy kyllä myöntää, että kokousjärjestäjän tekemän sopimuksen vuoksi, emme onneksi näin paljon per yö joutuneet maksamaan. Tiesittekö muuten, että perushuoneesta formulaviikonlopun aikana saattaa joutua maksamaan jopa 7000 dollari yöltä per henki.


Syy löytyy tästä: osa hotellin huoneista olivat parvekkeineen kuin privaattikatsomoja F1-kisaan. Tunnistatko mutkan? Käsittääkseni tämän mutkan nimi on  "Grand Hotel Hairspin".


 Tämäkin näkymä on varmasti formulafaneille tuttu.Ja mistäpä muusta Monaco on tunnettu? No tietenkin Ruhtinas Albertista! Albert II on järjestömme senaattori ja hän esitti oman tervehdyksensä avajaisissa. Toki hieman lähempäänkin kontaktiin päädyin, sillä melkein kirjaimellisesti meinasimme törmätä Albertiin hotellissamme hissiin astuessa.


Hotellimme parkkipaikka oli täynnä "normaaleja" monacolaisia autoja. Yleisimmät merkit Toyotan ja Volkswagenin sijaan olivat Ferrari, Bentley, Maserati, Porsche ja Lamborghini. Gumball 3000 2013 -kisa päättyi Monacoon edellisenä viikonloppuna. Parkkipaikalla seisoskelikin tiimin 85 Lamborghini Aventador LP700-4. Tiimi oli tietämykseni mukaan intialainen. Rähinän tiimiä en itse valitettavasti päässyt näkemään, mutta kuulin kyllä suomalaisten heidän kanssa olleen "yössä".


Yöelämästä puheenollen: Ni Boxin Life Club (kuvan valkoinen kompleksi) toimi usean illan menopaikkana. Näin mielenkiintoisessa paikassa ei olekaan ennen tullut biletettyä. Klubin toinen osa baareineen ja diskovaloineen sijaisee ulkona ja se on rakennettu tietä kannattelevan sillan alle. Etelän lämmössä tällainen illanviettomuoto osottautui oikein loistavaksi. Lisäksi kuvassa näkyvä iso laituri/terassi oli osa klubia, ja laituri täyttyikin ääriään myöten täyteen juhlivista ihmisistä. Kokemus tämäkin. Katsokaa ihmeessä lisäkuvia Ni Boxista linkistä. Lisäksi jatkoja tuli vietettyä myös hotellimme kattoterassilla Billionaire Sunset Lounge Monte Carlossa.
 


Tässä vain lyhyt raportti koko viikon antiin. Kaikkea ei tietenkään sanoin osaa edes kuvailla. Kiitos kaikille matkaseuralaisille, erityisesti usealle sadalle suomalaiselle ja kämppikselle! Kyllähän tällaiseen elämäntyyliin voisi tottua ;)6 kommenttia:

 1. Wau, mikä reissu! :) Kyllä tuolla voisi joskus lähteä käymään, jos olisi hieman ylimääräistä rahaa. Mutta ilman lottovoittoa formulaviikonlopusta taitaa olla turhaa haaveilla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottovoittoa odotellessa täällä itsekin. Tuolla päin maailmaa pikkurahoilla ei ole juuri tarvetta =D Mutta käymisen arvoinen paikka, vaikka vaan päiväretki Nizzasta.

   Poista
 2. Taidan piiloutua seuraavalla kerralla matkalaukkuun :D upea reissu ollut ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtava reissu! Näillä muistoilla jaksaakin taas töitä pakertaa! Saiskohan sitä jostain omallekin terassille sellaisen "allaspojan"? Altaana pitäisi kuitenkin varmaan käyttää lasten puhallettavaa allasta :)

   Poista
 3. Varmasti huikea loma! Voih kun oisin ollut muukaana.. No tulihan tuolla poikettua vuonna 2006 juurikin päiväretkellä Nizzasta..Junalla pääsi kätevasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli huikeaa, tuttuun nkk-meininkiin kuten hyvin tiedät. Lähdet sitten seuraavalle reissulle mukaan ja tytsyt jäävät iskän kanssa kotiin =D

   Poista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff