maanantai 10. kesäkuuta 2013

Go big or do nothing: etupihan puutarhailua

Ei kommentteja:
 
 Uusi viikko ja uudet kiireet. Viikonloppu tuli vietettyä pitkälti pihapuuhissa. Menossa on kolmas kesä tässä kodissa ja vasta nyt sain aikaiseksi tehdä jotakin pihan suhteen. Toki "pihan suhteen" on hieman liioiteltua, sillä muutoksen koki vain etuoven edusta ruukuin. Kuvia viime kesältä näet tästä linkistä.

Kotini piha on pääasiassa metsäisää ja hyvin luonnontilassa. Siksi päätin, että pihaa sinänsä on turha yrittää ottaa kontrolliinsa tai kesyttää, koska tässä kisassa ihminen häviää aina. Siispä talon päädyn pihailmeen tein isoilla ruukuilla. Ruukut ovat Ikean Gräset-ruukut. Nämä kyseiset ruukut ostin jo 2 vuotta sitten. Ne olivat alunperin sinisiä ja punaisia ja automaalari ne maalasi minulle harmaaksi. Ylläri - seuraavana vuonna ruukkuja sai jo valmiiksi mustana... 

Ruukkuihin istutin tuijia, villiviiniä, murattia ja pikkutalviota, en siis kesäkukkia. Ruukun pohjalle laitoin reilun kerroksen leca-soraa salaojitukseksi ja toisaalta lämpöeristeeksi. Jospa vaikka kasvit viihtyisivät talvenkin  yli hengissä. Ruukkuistutuksia tuli tehtyä myös keskikerroksen terassille, mutta niistä lisää myöhemmin. Mukavaa viikonalkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff