torstai 17. toukokuuta 2012

Muutos valmis: Makuuhuone

8 kommenttia:
 
Vanhempieni makuuhuoneen muutos on nyt (lähes) valmis. Saanen siis esitellä heidän uuden makuuhuoneen. Aika mieletön, vaikka itse sanonkin!


ENNEN
Huone oli pikkuveljeni käytössä. Eipä tuosta kaaoksesta kai voi muuta sanoa kuin melko tavallinen teinipojan huone.


JÄLKEEN
Ja tällainen siitä tuli aherruksen tuloksena. Makuuhuoneen suunnitelmat lähtivät liikkeelle antiikkisista sängyistä, jotka haluttiin säilyttää. Sängyt vanhempani hankkivat, kun he muuttivat noin 20 vuotta sitten tähän taloon sen valmistuttua. Sängyt ovat tyyliltään Louis XV. Ne ovat valmistettu pähkinäpuusta noin 1800-1900 -luvun vaihteessa, todennäköisesti Ranskassa. Sängyt tulivat vanhemmilleni äitini opiskelukaverin kautta, joka oli muuttanut Ranskaan. Hän oli ostanut ne herra Lacourtilta Lorrainen maakunnasta. Samaan sarjaan sänkyjen kanssa kuuluu myös yöpöydät sekä liinavaatekaappi. Toisen yöpöydän takasivun välistä löytyi muun muassa toisen maailmansodan aikainen "rakkauskirje".



Valaisimet: Yöpöydille valaisimiksi valikoitui Ikean harmaat Aläng-pöytävalaisimet. Tyylillisesti ne sopivat paremmin kuin alunperin ajattelemme "kromiblingbling"-tyyliset valaisimet.

Yöpöydät: Raikkaamman ja tuoreemman ilmeen vuoksi, emme käyttäneet sänkyihin kuuluvia yöpöytiä. Valkoiset ja modernit pöydät oli hakusessa. Matalat Ikean Lack-apupöydät (korkeakiilto valkoisena) olivat hyvä valinta. Matalat pöydät tuovat lisää myös kodikkuuden tuntua.





Seinät:  Sängynpäätyseinälle päätyi Econ Studio-malliston valkohopeaa "rinkula"-tapettia. Muut seinät maalattiin Tikkurilan K499 Graniittisävyllä. Erkkerisyvennystä ei maalattu harmaalla vaan valoisuutta tuomaan sai se maalikseen Tikkurilan paperinsävyn.





Taso: Vanhat yöpöydät tullaan hyödyntämään tason "pöydänjalkoina". Kuvassa mallasimme ideaa lyhyellä lasitasolla, mutta taso tulee olemaan pidempi eli sopusuhtaisempi, kunhan saamme oikeanlaisen teetettyä.





Matot: Harmaat nukkamatot ovat Sotkasta.


Sänkytekstiilit: Teetettyjen päiväpeitteen ja tyynynpäällisten materiaalina on morsiussatiini (valkoinen) sekä tavallinen satiini (hopeanharmaa). Pitkulaiset tyynyt teetettiin kahdesta tavallisesta tyynystä vaikkapa telkankatselu- ja/tai lukutyynyiksi. Lakanoiksi valitsin Finlaysonin Greta-sarjan pussilakanat sekä harmaan puuvillasatiinialuslakanan, josta teetin ns. muotoonommellun lakanan.






Verhot: Verhot ripustettiin kattoon kiinnitettyyn verhokiskoon. Sisimpänä on vaaleanharmaat pimennysverhot, joilla hoituu huoneen pimentäminen. Uloimmaiset valkoiset verhot ovat sillkisatiinia.






Lähtökohtaiseti kaikki kulta, krumeluuri, barokki ja ym. vastaavat elementit karsittiin heti suunnitelmista ja päätettiin lähteä aivan eri suuntaan, joka siis osoittautui aivan oikeaksi. Mielestäni muutos oli enemmän kuin onnistunut. Olen jopa hitusen (lue aika paljon) kateellinen vanhempieni upeasta uudesta makuuhuoneesta. Erityisen iloinen olen, että nuo sängyt pääsevät nyt oikeasti oikeuksiinsa ilman "antiikkikauppa"-tunnelmaa. Ja henkilökohtaisesti en enää itse inhoa juuri noita sänkyjä, niinkuin koko lapsuuteni tein, sillä nyt ne ovat mahtavat tuossa ympäristössä. Näihin tunnelmiin.



8 kommenttia:

  1. Vau, mikä muutos! Aivan upea huone!

    VastaaPoista
  2. Tässä on jo sitä luksusta... hotellitunnelmaa...
    UPEA!!!

    VastaaPoista
  3. Upea muutos!! Olen jo jonkin aikaa luonasi vieraillut. Kiitos hyvästä blogistasi. Ja sitten vieno pyyntö. Voisitko kertoa tarkemmin tuollaisista kattoon kiinnitettävistä verhokiskoista.Kiitos! T:Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saija! Mukavaa, että olet viihtynyt blogissani. Oheisessa postauksessa on kerrottu verhokiskoista. Jos lisäkysymyksiä ilmenee, vastaan mielelläni.
      http://talojajatoiveita.blogspot.com/2011/12/verhokiskojen-toimintaidea-selvennysta.html

      Poista
  4. Hyvältä näyttää, mutta unohtuiko katot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katto jätettiin entiselleen useastakin syystä ja olemme ratkaisuun erittäin tyytyväisiä. Koko talon kattojen uusiminen olisi ollut täysin turha projekti.

      Poista
  5. Aivan mieletön muutos! Sä olet taitava mimmi. <3

    VastaaPoista
  6. Tämän huonenn katto olisi kannattanut maalata valkoiseksi. Ikean pöydät yöpöytinä jotenkin tyylittömät. Entiset huomattavasti paremmat, jos noista pitää valita. Muuten onnistunut kokonaisuus. Lakanat on kivat. Mistä hankittu?

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff