perjantai 16. joulukuuta 2011

Polttopuita talven lämmöksi ja uudet puutelineet

4 kommenttia:
 
Jo viime talvena ajattelin hankkia tällaisen Bilteman puutelineen sisälle, mutta homma silloin jäi. Nyt onneksi puutelineitä oli vielä saatavilla ja ostin ensin yhden - ja sitten toisen. Telineen korkeus ja leveys on 90cm, syvyys 30cm. Hintaa on 24,90€. Tästä pääset kurkkaamaan telinettä Bilteman nettisivuille. Vuoden kaunein polttopuuteline -titteliähän nämä eivät voita, mutta käytännöllisyys menee nyt ulkonäon edelle.

Täällä maalla keskellä korpea on polttopuilla suurempi merkitys kuin entisessä kaupunkitalossa. Sähkökatkokset ovat sen verran yleisiä, että ei ole ihme vaikka jonakin kertana sähköt ovat pois päivätolkulla. Onneksi vielä näin ei ole tapahtunut. On siis hyvä varata polttopuita tästäkin syystä. Toki saunakin puilla lämpiää ja onhan takoissa mukava pitää tulta tunnelman vuoksikin.

Nämä isot telineet hankin, jottei joka korillista tarvitse aina erikseen pihalta hakea. Ja onhan puut sitten kuivia sytytettäessä. Telineistä toinen on yläkerran takan vieressä ja toinen alakerran pukuhuoneessa mm. saunan lämmitystä varten. Loput puut kasattiin keskikerroksen ja takapihan terasseille säältä suojaan.4 kommenttia:

 1. Puita on kyllä hyvä olla sisällä, niin ovat sitten varmasti kuivia. Meillä ainakin puuvarastosta otetut puut ovat aina hieman kosteita, eikä ne sitten syty, pala ja lämmitä aivan yhtä hyvin. :/ Me hankittiin jokin aika sitten Ikeasta puita varten takkahuoneeseen laatikko, johon mahtuu takka- ja saunapuut kuivamaan. Vielä pitäisi kehitellä joku systeemi leivinuunin pitkille haloille...

  Nuo sun koivuhalot näyttää muuten tosi hyvälle tuossa telineessä! :)

  VastaaPoista
 2. Saara: Itsekin oikein yllätyin, että halot näyttivät niin kivalta. Ensi kävi mielessä, että näkymä ei silmää miellyttäisi. Parista viime vuodesta poiketen, nyt onkin koivua sekaklapin sijaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana tietää mistä noita saa kun haaveilin itsellenikin ostaa. :)

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff