keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Vierashuoneen sängynpääty

5 kommenttia:
 
Vierashuoneen sängynpääty on nyt vihdoin ja viimein paikoillaan. Aikamoista ähellystä oli. Voisi jopa kuvailla kuluneella ilmaisulla "ei menny niinku Strömsössä". Tähän toki syynä oli se, että vaneriliikkeessä vaneri oli leikattu 5 senttiä liian leveäksi. Jännä "mittavirhe", varsinkin kun vaneriliikkeiseen mitat annetaan milleissä :)

Mutta valmista tuli, vaikkei kaikki sujunutkaan niinkuin piti. Muuten keskeneräiseen sisustukseen (tai olemattomaan sisustukseen) ei kannata kiinnittää huomioita. Ei ole vierashuone ollut aivan prioriteettilistan ykkösenä.

Lähtötilanne: Jenkkisänky ilman sängynpäätyä orpona.


Tästä lähdettiin: kaksi erillistä huppua. Vanuhuppu pehmusteeksi ja kangashuppu päälliseksi. Kummankin hupun taakse ommeltu lakanakangasta.


Ensimmäinen ähellys:
vanuhupun vääntäminen liian ison vanerin päälle. Sitten päällyshuppua kehiin. Hiki tuli!


Valmis lopputulos!

Sängynpäätyprojektin kustannukset:
- vaneri n. 20€
- kahden hupun ompelu 20€
- sanomalehtikangas n. 20€
- plus hieman lisäkuluja vanusta ja lakanakankaasta
- oma äheltäminen, priceless ;)

Mitä tästä opimme? Vinkkejä:
* Vanerin koko noudettaessa on ihan hyvä tarkistaa!
* Vanuhuppuidea ei ole käytännössä niin toimiva kuin teoriatasolla ajattelin. Seuraavalla kerralla varmaankin nitoisin vanut kiinni verhoilunitojalla.
* Mutta jos PÄÄLLISEN haluaa pestä, on se huppu-tyylillä ihan näpsä toteuttaa.
* 125x160 cm pääty pysyy tukevasti jenkkisängyn ja seinän välissä - ei tarvitse välttämättä kinnikettä seinään.
* Jos huppuideaa toteutta, kannattaa hupuista tehdä reippaankokoiset ja tehdä mieluummin pari apunitomista takapuolelle kiristystä varten. Liian kireät huput käyvät urheilusta. Taikka sitten "korsettityylinen" kiristys takaa toimisi myös.

Makuuhuoneen sängynpääty pääsi myös alkuun eilen, mutta eiköhän "katastrofia" pidä tänään hieman tutkailla uudestaan ja tehdä hienosäätöä. Mutta niinhän se menee, ettei ideoiden toimivuutta tiedä ennen kuin ne testaa käytännössä!

5 kommenttia:

 1. Tosi ihana. Tällaisia kuvia katsellessa tahtoisi itellekkin sängynpäädyn, harmi vaan että mulla on sellainen "oikea" sänky, rautapäätyineen.

  VastaaPoista
 2. Outi: Helposti tuli ihan näpsäkkä "pakkaus". Kävin kurkkaamassa makkarikuvaasi. Kyllähän tuollaiseen rautasängynpäätyykin voisi jonkinlaisen päädyn varmaankin feikata halutessaan, esim "vanerikotelolla" (vanerilevy tyynyjen suuntaan ja soirot sivuille). Oikea sängynpääty jäisi sitten siististi alle, ja sieltähän sen löytäisi, jos sitä joskus kaipaisi. Itse pohdiskelin hieman samantyylistä ideaa yhteen Ikean sänkyyni.

  VastaaPoista
 3. Johanna, sä olet nero!!!! En ole edes ajatellutkaan moista.

  VastaaPoista
 4. Mä olen jo pitkään ajatellut toteuttaa sängyn päädyn tuolla tavalla. Olen miettinyt, että pysyykö se pystyssä ilman seinään kiinnittämistä, mutta hyvä kuulla että pysyy. :) Toinen ongelma on se, että haluaisin valkoisen nahkaisen ja nahkaa on niin vaikea saada mitään.

  VastaaPoista
 5. Hanilo: Pehmustetta on hyvä kääntää hieman paksummalti yläreunaan taakse, jos seinässä on jalkalista. Tällöin levy pysyy ns. suorassa. Valkoiseen nahkaan en ole tullut törmänneeksi, mutta todella aidon oloisia jäljitelmiä on Ebayssakin edullisesti ollut.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff