tiistai 10. huhtikuuta 2012

Remonttia vanhemmillani: Makuuhuoneen pohjatyöt

2 kommenttia:
 
Pääsiäisenä sisarusparvemme aloitti remontin vanhemmillamme heidän lomaillessa ulkomailla. Ensimmäisinä remonttikohteina olivat porukoiden uusi makuuhuone sekä ns. kirjastohuone. Kirjastohuoneen etenemisestä kirjoitan erikseen.

Vanhempien tuleva/uusi makuuhuone oli alunperin talon valmistuessa heidän makuuhuoneensa, mutta aikojen saatossa ensin minä ja sitten pikkuveljeni valtasi huoneen, ja vanhemmat siirtyivät pienempään makuuhuoneeseen. Nyt he sitten palaavat alkupisteeseen.

Ennen: Makuuhuone oli pikkuveljeni käytössä. Huoneeseen oli laitettu noin 7 vuotta sitten tasoitetapetti. Seinät olivat maalattu vihreällä sekä vaaleansinisellä, jossa oli efektinä käytetty kahta sävyä sekaisin väripesuna.




Lasikuitutapetin poistoa: Ikkunaseinällä oli lasikuitutapettia. Aluksi olimme ajatelleet laittaa tasoitetapetin lasikuitutapetin päälle. Lasikuitutapetti oli kuitenkin paikoittain irronnut, joten irrotimme tapetin kokonaan - ja kohtuullisen helposti se irti lähtikin. 



Ikkunaseinälle laitoimme kuitenkin tasoitetapetin, jotta seinien struktuurit olisivat samanlaiset. Vanhan tasoitetapetin saumoja hieman hiottiin ja tasoitettiin.


Ensimmäisellä pohjamaalikerroksella vaaleansininen suorastaan vielä huusi seinällä.



Loppujen lopuksi pohjamaali vedettiin sinisille seinille 3 kertaan. Muuten varmaankin tuo 2 kerrosta olisi ollutkin riittävä, mutta koska tuleva pintamaali on joko valkoinen tai aivan vaaleanharmaa, pelasimme hieman varman päälle.

 


Nyt sitten pitäisi vielä päättää yhdessä äidin kanssa pintamaalin sävy sekä tehosteseinän tapetti. Kun pohjatyöt on tehty hyvin ja huolella, on tästä hyvä & nopsa jatkaa kohti valmiita pintoja.

2 kommenttia:

  1. Tuollanen lähde lomalle ja tule takaisin valmiiseen olis mahtava:)
    Ihana yllätys(?) vanhemmillesi!

    VastaaPoista
  2. Mia: Ensin remontti piti tehdä totaalisena yllätyksenä, mutta jouduimme kuitenkin paljastamaan suunnitelmamme etukäteen. Toisaalta hyvä näin, koska he sitten tyhjensivät itse nuo huoneet ja säästivät meiltä aikaa. Pikkuveli myös ehdotti, että sitten kun remontti alkaa hänen uudessa huoneessaan, hän lähtee pois ja muut saa tehdä työt hänen puolesta. Kerroin, että ei onnistu ;)

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff