keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Valkoinen lämmin torkkupeitto - saa pestä!

Ei kommentteja:
 
In English, clik here
*********

Olen torkkupeiton suurkuluttaja. Lähes aina, kun sohvalla köllöttelen, pidän vilttiä päällä. Minun kriteerit torkkupeitolleni ovat:
- Tarpeeksi suuri, jotta peiton alle mahtuu oikeasti (ei siis esim. 130x150cm)
- Tarpeeksi lämmin, siis ei mikään rimpula - pitää lämmittää oikeasti.
- Täytyy olla konepestävä - koirien kanssa tulee väkisinkin suttua :(

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta eihän se ole! Useat torkkupeitot ovat tarkoitettu lähinnä vain "koristeeksi" tai kaunistukseksi. Ne ovat liian pieniä. Lisäksi vesipesu saattaa olla kokonaan kielletty. Hinnatkin saattavat olla pilvissä! Mitenkä siis ratkaisen tarpeeni, varsinkin kun haluan VALKOISEN torkkupeiton, joka täyttäisi vaatimukseni.

Idea sai alkunsa itseasiassa osittain siitä, että nyt monet käyttävät tuplatäkkejä päiväpeitteenä. Siispä marssin Ikean peitto-osastolle etsimään itselleni peittoa, josta voisin saada torkkupeiton. Päädyin ostamaan Ikea 365+ MYSA -peiton. Peitto maksoi 29,95€. Alunperin olin ajatellut ostaa noin 20 euron peiton, mutta päädyin kyseiseen peittoon, koska sen päällikangas oli valkoisin ja "silkkisin". Peiton päällikankaassa on puuvillan lisäksi 55% lyosellia, joten kangas on ihan pehmeä ja samalla hieman luksuksen-tuntuinen. Ja mikä parasta, peiton voi pestä 60 asteessa.

Peitto muuntautui ompelijan käsissä (edelleen en omaa sitä ompelukonetta, hieman ostoprojekti näköjään ottaa aikaa =D ) peitosta torkkupeitoksi leveiden reunakanttausten avulla. Ennen reunusten ompelua, ompelija poisti peiton omat ohuet sinivalkoraidalliset kanttaukset, jottei sininen loistaisi kankaan läpi. Kankaan ostin Eurokankaasta. Reunuksien myötä peitto ei enää näytä pelkästä peitolta.


Ja näin sain pestävän, lämpimän, tarpeeksi ison ja VALKOISEN torkkupeiton. Käytössähan selviää, miten tuo Ikean peitto esimerkiksi pitää muotonsa muun muassa pesussa. Tähän mennessä kaikki vaikuttaa hyvältä (+lämpimältä)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff