keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Remonttia vanhemmillani: Kirjastohuoneen pohjatyöt tasoitetapetin avulla

Ei kommentteja:
 
Kirjastohuone oli makuuhuoneen lisäksi toinen remonttikohde tässä vaiheessa. Pääsiäispuuhaa siis löytyi tämänkin huoneen parista.

Tästä lähdettiin liikkeelle: Alkuperäiset tapetit vm. 1990Lerpattavat tapetin reunat irroitettiin ja lasikuitutapetti ikkunaseinältä revittiin irti. Varsinaiseen tapetinpoistoon emme lähteneet, sillä nämä tapetit on kiinnitetty liimalla. Vastaavaa tapettia poistettiin reilu 10 vuotta sitten, ja silloin tapetoitsija sai sen lähtemään vain postimerkin kokoisina paloina.


Käyttöön otettiin tasoitetapetti. Kaupasta matkaan tarttui Duron Easy Cover -tasoitetapettia. Pelasimme varman päälle ja liimaksi ostetimme kosteatilan liimaa. Jotta varmasti pysyisi seinässä, toivomme siis niin.


Emme ennen olleet tasoitetapettia asentaneet, joten hieman tuskailua touhu aiheutti. Ei lainkaan niin "laulua ja leikkiä" kuin olimme ajatelleet.
Kun tasoitetapetti oli kuivunut päivän, tasoitimme saumat tasoitteella. Myyjän mukaan yleensä saumoista tulee niin näkymättömät, ettei tasoitusta tarvitse. Mutta kyllä se tasoitus oli tarpeen.Tasoitetapetti imi todella paljon maalia. Pohjamaalaus tehtiinkin kahteen kertaan.
Kokemukset tasoitetapetista: Tarkoituksena nimenomaan oli tämän huoneen kanssa, että kokeilemme tasoitetapettia käytännössä. Kaikki tapetit tässä talossa on liimalla kiinnitettyä, joten etsiskelimme tasoitetapetista ratkaisua, jotta vanhoja tapetteja ei tarvitsisi poistaa. 

En kuitenkaan saanut tästä tasoitetapetista ahaa-elämystä, eikä autuutta onneen mielestäni löytynyt. Asentaminen ei ollut mitenkään simppeliä. Hintaakin kertyy sekä tasoitetapetista että liimasta. Myöskin oli jo huomattavissa, ettei tapetti paremmasta liimasta huolimatta tarttunut joka kohdasta hyvin kiinni. 

Uskoisinkin, että jatkoremontissa tuo tasoitetapetti unohdetaan. Ehkäpä kokeilemme vielä perinteisiä tapetinpoistomenetelmiä, jos vaikka uudemmista ainesta olisi enemmän iloa. Muussa tapauksessa tapetti varmaankin hiotaan koneella pois ja seinä tasoitetaan kauttaaltaan LR+-tasoitteella. Haittapuolena tulee olemaan mieletön pölyn määrä ja sotku. Mutta tulipahan tämäkin testattua. En innostunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff