perjantai 13. tammikuuta 2012

Lattiaspotit olohuoneeseen ja "hankalat" G53 QR111 -polttimot

Ei kommentteja:
 
Korkeassa olkkarissani jäin kaipaamaan alhaalta tulevaa valoa, sillä seinävalaisimet ja kattovalaisin sijaitsevat niin "ylhäällä" ja valaistus tuntuu välillä hieman kolkolta. Löysin netistä SLV:n lattiaspotit ja pitkän pohdinnan jälkeen raskin ne ostaa. Päätin hankkia 2 kappaletta yhden spotin valaisimia ja yhden kappaleen kaksoispottia.

Tarinan "opettavaisin" vaihe seurasi itse polttimoiden hankinnassa. Halusin LED-polttimot, varmuuden vuoksi, sillä lattiatasossa olevien valaisimien päälle saattaa vahingossa tippua jotakin ja halogenipolttimot olisivat niin kuumat, että helposti saisi tulipalon aikaan tälläisessa tilanteessa. Olikin sitten hankalaa löytää oikeanlaiset polttimot. Tai siis pikemminkin vaikea löytää oikeanlaiset, jotka eivät ole tuhottoman kalliit. Eipä sitten olleetkaan mitään ns. hyllytavaraa. Tällaisia polttimoja en ollut ennen nähnytkään: G53 QR111.

Netistä löysin kylmänvalkoiset LED-polttimot n.19 euron kappalehintaan. Suomessa erikoisliikkessä hinta oli 85€/kpl, joten sain kaikki polttimot postikulujen kanssa alle yhden kappalehinnan. Jos olisin oikein kaikkien ohjeistuksien mukaan mennyt, olisi näihin valaisimiin pitänyt/voinut hankkia vielä muuntajat LED-polttimoille, sillä ilman muuntajia polttoikä lyhenee. Muun muassa muuntajien hinnan vuoksi, sähkärin kanssa tulimme tulokseen, että mennään ilman muuntajia. LEDeissä kuitenkin tärkeämpää tässä tapauksessa oli tuo paloturvallisuus kuin se polttoikä. 

Polttimoja voi käännellä sekä sivu- että korkeussuunnassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff