Iso osa vieraisiin maihin tutustumista on tietenkin ruoka. Japanilainen ruoka ja -kulttuuri oli mielenkiintoinen tuttavuus. Ruoka oli herkullista, vaihtoehtoja oli aina useita ja erittäin mieleenpainuviakin ruokailukokemuksia muistoihin jäi. Yllä on kuva valmiiksi pakatusta kokouslounaastamme. Ruoka oli kokonaisuudessaan kylmää, mutta silti maistuvaa. Kuvasta käy hyvin ilmi, että yleensä ruokailut pitävät sisällään useita makuja. Poiketen suomalaisista ruokailutavoista, yleensä tarjolla oli aina useampia ruokalajeja. Tuon lounaan syöminen oli muuten ensimmäinen kerta kun käytin syömäpuikkoja. Omaksinikin hämmennykseksi syöminen onnistui mainiosti ensikertalaiseksi!
Eräänä päivänä ohjelmassa oli tutustuminen sushiin ja paikallisiin erilaisiin viinietikoihin. Sushivalikoimissa oli ns. vanhanajan susheja sekä moderneja susheja. Jopa joillekin japanilaisille ryhmän jäsenillemme tuli yllätyksenä, että on olemassa ns. vanhanajan susheja sekä moderneja susheja.
Yksi Aichin prefekturin ruokaerikoisuuksista oli kanansiivet. Kuinkas sattuikaan, sillä Pirkanmaahan on tunnettu hot wingseistään! Pitipä siis nämäkin saada testailulistalle! Siivet olivat makeita, mutta ei lainkaan tulisia. Siivet olivat myös mehukkaampia kuin meidän "perinneruokawingsit".
Vierailimme myös kaupassa, joka myi ohuita keksejä. Pääasiassa nämä maistuivat kalalle tai muille mereneläville. Osa paikallisista sanoi, että nämä tehdään katkaravuista, osa riisistä. Aivan selvyyteen en siis päässyt. Kaupassa kuitenkin tarjolla oli lukuisia makuja ja maistiaiset oli tarjolla, joten ennen ostopäätöstä eri makuja pääsi myös maistelemaan. Nämä kuulemma on hieman samanlaista puputettavaa japanissa kuin meillä sipsit.
Sitten päästäänkin suosikkiaterioihini. Ehdottomasti mieleeni jäi lounas paikallisessa erittäin suositussa liharavintolassa, jossa jokainen paistoi itse ruokansa pöydän keskellä sijaitsevalla kuumalla levyllä. Nam.
Toinen mukava ruokakokemus oli grillibileet, jossa pääsin tiimini kanssa grillailemaan monenmoista lihaa, kalaa ja merenantimia paikallisen kalatorin piknik-paikoilla. Ruoka ja seura oli loistavaa ja kyllähän oma kokkailu aina antaa säväyksen ruokailuun. Paikalliset makkaratkin olivat oikein herkullisia, tosin huomattavasti rasvaisempia kuin täällä meillä Suomessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi
*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*