maanantai 28. heinäkuuta 2014

Japanilaisittain: Japaninreissusta vol.3 /kouluvierailulla

Ei kommentteja:
 


Osana Japanin matkaan, saimme kokea myös jotakin, mitä turistina ei pääsisi kokemaan. Tutustuimme japanilaiseen elämään päivän ajan myös koululuokassa oppilaiden kanssa.  Itse vierailin Kamezakin peruskoulussa. Päivämme alkoi sillä, että kaikki koulun oppilaat ottivat meidät vastaa kunniakujassa koulun pihalla. Ja uskokaa - lapsia oli satoja ja satoja! Tämän jälkeen kokoonnuimme koulun liikuntasaliin, jossa vierailumme avattiin virallisesti. Me vieraat istuimme kunniapaikoilla lavalla. Oletteko muuten nähneet lapsia näin siisteissä riveissä ja jonoissa Suomessa?



Koululuokka, jossa päiväni vietin, oli myös opiskellut Suomesta etukäteen sekä toivottivat minut tervetulleeksi suomeksikin!


Lastentarhan puolella riitti myös vilinää ja vilskettä. Lemmikkeinä terassilta löytyi pupuja ja myös rapuja.




Mansikoita kasvatettiin  ison koulun oven suussa ruukuissa. Jälleen yksi tapa opettiin lapsille käytännössä luonnosta.


Kouluruokailu oli myös mielenkiintoinen kokemus. Oppilaat hakivat ruuan keittolasta ja jakoivat sen luokassa. Ruuan jälkeen kaikki astiat ja jopa pillimaitojen tyhjät tetrat kerättiin järjestelmällisesti pinoihin.


Ruokana oli tofukeitto kasviksilla, paneroituja katkarapuja, tonnikalasalaattia sekä riisiä. Jokaisella lapsella oli omat ruokailuvälineet ja muki pulpetissaan säilössä, joita he käyttivät. Syönnin jälkeen jokainen otti laatikostaan myös hammasharjan ja kävivät hammaspesulla.


Iltapäivästä oppilaat olivat tehneet meille erilaisia aktiviteetteja liikuntasaliin. Minä pääsin askartelemaan viukan suomenlipulla.


Liikuntasalissa opimme myös tanssikoreografian oheiseen Fortune  Cookie -hittikappaleeseen. Takuuvarma korvamato, voin luvata! Tätä sitten tanssittiinkin useampaan otteeseen reissun aikana! Tee perässä :)



Japania on koetellut monet luonnonmullistukset. Tästä syystä oppilaatkin opiskelivat selviytymistä näistä tilanteista. Näyttelytilassa näimme oppilaiden tekemiä ryhmätöitä muun muassa ensiavusta, tehtyjä malleja hätäkäymälöistä sekä muista neuvoista ja varustuksesta selvitä esimerkiksi maanjäristyksestä.



Saihan sitä hetken kokea olevansa filmitähti, kun jokainen luokan oppilas halusi minulta päivän päätteeksi nimikirjoituksen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff