tiistai 7. helmikuuta 2012

Vihdoin valmista: Lampunvarjostinprojekti "inspired by" Christopher LaBrooyn Marble

2 kommenttia:
 
Huh! Vihdoin tämäkin värkkäys on valmis. Aloittelin varjostimen tekoa jo vuodenvaihteessa, mutta kaikki näköjään ottaa aikansa :). Varjostimen inspiraationa toimi Christopher LaBrooyn Marble-valaisin, joka on tehty huovasta. Ensin ajattelinkin käyttää varjostimessa huopaa, mutta päädyin tekemään oman versioni ohuesta satiininauhasta. Eipähän ainakaan tarvinnut leikata huopasoiroja.

Projektin aikana tuli muutaman kerran pohdittua, miksi ihmeessä touhuun ryhdyin. Varsinkin kun neula ja lanka sekä olematon ompelutaito eivät ole vierailleet luonani juurikaan yläasteen kässätuntien jälkeen. Mutta valmis lopputulos on vaivan arvoinen.

Laitan tuonne alle vielä yksinkertaiset suuntaviivaohjeet, jos joku haluaa lähteä samanlaista tekelettä puuhaamaan. Aikaa itselläni taisi kulua noin 7 iltaa, koska tein kaikki ompeleet käsin. Ompelukone varmasti nopeuttaisi projektia. 10mm leveää satiininauhaa kului noin 90 metriä. Onneksi sain nauhat edullisesti netistä ja ne maksoivat vain noin 11 euroa. Varjostinkehikon alareunan halkaisija on noin 40cm.

Saanen esitellä: Oma versioni Marblesta

(Harmillisesti tässä valaistuksessa eivät varjostimen luomat mielettömät varjot erotu.)


OHJEET

Näitä tarvitset:
- sakset
- lankaa (+neulan / ompelukoneen)
- nauhaa
- nuppineuloja
- varjostinkehikko
- pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä


Aloita projekti tekemällä nauhasta kerroksittaisia silmukoita. Aloita tekemällä pieni "kahdeksikko" ja kasvata kerros kerrokselta silmukan kokoa yhksimittaisella nauhalla. Katkaise nauha vasta kun saat yhden osion valmiiksi. Näitä osioita voi tehdä eri kokoisia, itse tein kolmea eri kokoa. Kuvan osio on pienin. Ompele keskeltä yhteen.


Kuvassa erikoisia osioita. Varjostinkehikko löyty kirpparilta ja se maalattiin (tei siis isä maalasi :D) spraymaalilla sopivan väriseksi.


Sen jälkeen aloin sommitella osioita varjostimen päälle nuppineuloilla vähän kerrallaan.


Tarkoituksena on, että osioiden silmukat näyttävät ikäänkuin valuvilta.
Lopuksi vielä höyrytin silitysraudalla varjostinta ryhdikkäämmäksi.

Lisäohjeita tarjoan mielelläni kysyttäessä.2 kommenttia:

  1. Kylläpä oot taitava käsistäsi! Hienon näköinen varjostin!

    VastaaPoista
  2. Apila: Taitavuudesta en niin tiedä, ehkä pikemminkin päättäväinen lyhyestä pinnasta huolimatta ;) Olen kyllä mielissäni lopputuloksesta. Ehkäpä värkkään toisenkin jossain vaiheessa, kunhan olisi se ompelukone.

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff