tiistai 21. helmikuuta 2012

Maljakkovalaisin - näin se tehtiin!

8 kommenttia:
 
Minua oli jo pitemmän aikaa houkutellut ajatus maljakkolampunjalasta. Vihdoin tartuin toimeen ja tällainen tästä kokeilusta tuli. Laitetaanpa myös ohjeet ylös siltä varalta, että sinäkin innostut!

NÄITÄ TARVITSET:
- iskuporakone
- lasiterä (tai 2 kpl) porakoneeseen
- teippiä
- kynä
- maljakko/vaasi
- valaisintarvikkeet: johtokytkimineen sekä valaisimen kanta
- varjostin
- liima


Tästä lähdettiin: Reikä on helpompi saada aluilleen, kun laittaa aiotun reiän kohdalle teippiä (terä ei lipsu). Maljakon alle kannattaa laittaa pyyhe pehmusteeksi - toimii ikäänkuin iskunvaimentajana. Ja jos ihmettelit, miksi tämä puuha suoritetaan kylppärissä: terää on poratessa hyvä viilentää juoksevalla vedellä.


Reikää poratessa ei saa missään nimessä painaa. Poratessa poran oma paino tekee tehtävänsä. Muista myös, että käännät porasta "isku"-asennon pois päältä. Hyvä huomio on, että yhdellä terällä saat todennäisesti tehtyä vain yhden reiän.

Reikiä tehtiin 2 kpl: toinen maljakon pohjaan ja toinen alaosaan reunan lähellä.Sitten valaistuspuuhiin: Itse käytin Clas Olsonilta ostettuja tarvikkeita. Valaisinkannan liimasin maljakon pohjaan kiinni johdotuksen jälkeen.
Ja varjostimen kera lopputulos on tällainen!


8 kommenttia:

 1. IHANA! :) Eikä vaikuta edes kauhean hankalalta tehdä.. Pitääpä ruveta katselemaan maljakoita siihen malliin, jos niistä olisi lampun jaloiksi!

  VastaaPoista
 2. Saara: Oli simppeliä, kunhan sitten ymmärsi, että yhdellä terällä saa vain sen yhden reiän... Tovi meni ihmetellessä toisen reiän kohdalla, että miksei mitään tapahdu...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana Tee se itse-idea :D Mieki otan tämän idean talteen ommaan DIY-vihkoon :) Kiitos ideasta, aivan upea valasin ja arvokas ko ite tehty :)

  VastaaPoista
 4. Meän Satu: Tack, tack. Onneksi tästä ei tullut vieläkin "arvokkaampaa" - olisihan se ollut mahdollista, että olisi puuhatessa yhden kappaleen maljakoita harjoitellessa rikkomaan pystynyt. Uups.

  VastaaPoista
 5. Vau, kun on upea! Kiitos ohjeista, voipi olla että meidän uudesta kodista löytyy maljakkovalaisin tai kaksi...

  VastaaPoista
 6. Ihania ideoita! Saako tiedustella, että mistä noita blob-sarjan valaisimia voi hankkia?

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff