keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Remonttipohdiskeluja: To wall or not to wall, seinällä vai ilman

1 kommentti:
 
Makuuhuoneen remontti on ollut jo pitkään mielessä, sillä ensimmäisellä kerralla siitä ei tullut täysin mieluista (kuitenkaan). Pääsyy on nyt muuttunut maku pintamateriaalien suhteen, mutta joku muukin seikka makkarissa tökkii... Yksi makuuhuoneen haasteista on, että se on tehty rajaamalla entinen iso (n.25m2) takkahuone makuuhuoneeksi ja takkahuone-osaan. Näin alakertaan saatiin 2 erillistä makuuhuonetta, joka talon myyntiä ja jatkokäyttöä ajatellen oli järkevää.

Alkuperäinen remontti-idea, johon nyt oli tarkoitus tarttua, oli muuttaa nykyistä väliseinää niin, että se olisi vain seinänpätkä keskellä huonetta ja sivuille tulisi liukuovet. Tosin eilinen remppakeskustelu sai miettimään, pitäisikö väliseinä purkaa kokonaan ja jättää tila isoksi yhtenäiseksi tilaksi jälleen. Tämä tarkoittaisi, että huonekokoinaisuudesta tulisi ns. master suite -tyylinen vaatehuoneen kera ja kulku alakerrasta takaterassille (jota nyt ei tosin juurikaan käytetä), tapahtuisi makuuhuoneen kautta. Tässä yhdistelmässä haasteeksi kuitenkin muodostuu, miten tilan pystyy rajaamaan portaikkoon ja käytävään, koska siihen ei luonnollista väliseinä+ovi -linjaa saa. Esimerkiksi valonrajaamisen vuoksi jotenkin tuo aukko on saatava väliaikaisesti tukkoon yöaikaan.

Tässäpä muutamia kuvia kokonaisuudesta. Miten itse tekisit?
a) purkaisit väliseinän pois kokonaan? (Ja vaikuttaako tämä mielestäsi talon myyntiin hankaloittavasti?)
b) jättäisit jonkilaisen seinän rajaamaan tilasta erillisen makkarin?

Tästä linkistä näet alkuperäisen tilan ilman väliseinää ja väliseinän rakentumista, kun remonttia tehtiin edellisen kerran. Suosittelen kurkkaamaan!

Tästä puolestaan voit vilkaista hieman erilaisia kuvia makkarista, joissa hahmottaa väliseinän tilanjakoa.

(Oho kylläpä nyt nämä kuvat ovat venyneet korkeussuunnassa =D, pahoittelut)











1 kommentti:

  1. Itse kallistuisin varmaankin seinän purkamiseen, koska tykkään avarasta tilasta. Itselle sitä remppaa kuitenkin tehdään ja sitä on mahdoton tietää, että millaiset tarpeet mahdollisilla uusilla asukkailla on. Jos talo on nyt jo myynnissä, niin silloin en lähtisi tekemään isompia remppoja.

    Valon häiritsemiseen en keksi muuta kuin silmälaput yöksi (jos niillä pystyy nukkumaan) tai kehikkoa sängyn ympärille, johon saisi laitettua verhot. Vai saisiko portaikkoon/aukkoon laitettua verhot rajaamaan valoa? Nehän voisi olla jotkut rullaverhotyyppisetkin...

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff