perjantai 2. elokuuta 2013

Järvenrantaan, järvenrantaan

7 kommenttia:
 

Olen tämän vuoden puolella käynyt katsomassa kolmea järvenrannalla sijaitsevaa taloa uudeksi kodiksi ja remonttikohteeksi. Tässä samalla siis paljastan, että olen niin sanotusti ostoaikeissa ja täten myös muuttomielellä. Varsinkin eilisen näytön jälkeen aloin pohtia sitä, miksi ihmiset haluavat muuttaa järvenrannalle. Tähän mielläni kuulisin myös teidän ajatuksia! Usein myynti-ilmoituksissa hehkutetaan hyviä vesiyhteyksiä. Mielestäni yksi hyvä kysymys on, kuuluuko omasta rannasta päästä veneilemään jonnekin isompiin vesistöihin. Toisaalta näistä kohteissa, joissa olen vieraillut, olen myös pannut merkille, että mitä paremmalla paikalla talo on vesistönäkökulmasta, sitä pienempiä ja "surkeampia" talot ovat.

Näyttöjä kiertäessäni itselleni on muodostunut näkemys siitä, miksi (ja minne) järvenrannalle haluaisin. Minulle kyse on kesämökin yhdistämisestä asumiseen, rauhasta, kauniista järvimaisemasta ja tyynestä järvenpinnasta sekä satunnaisista pulahduksista järven. Olen myös huomannut, että itseäni miellyttää ennemminkin rauhaisa sijainti ja oma rauha mm. ison tontin kautta sen sijaan, että haluaisin lähelle keskustaa ja seuraavat naapurit aivan ikkunani alle. Eräässä kohteessa, jota kävin katsomassa, ei kuulunut lainkaan mitään liikenteen ääniä - vain linnunlaulua. Kyllä sielu lepäsi! Toisaalta, tuskin edes haluaisin oman rannan vuoksi kuitenkaan päästää irti taloa koskevista haaveista ja todennäköisesti en kuulu itse ryhmään, joka järvenrannan kustannuksella tyytyisi tekemään talon osalta kompromisseja. Ja koska lotossakaan en ole voittanut, en ole myöskään rannasta aivan mitä tahansa valmis maksamaan :)

Miksi sinä muuttaisit veden ääreen? Mitä sinä arvostat/arvostaisit omarantaisessa kodissa? Kuulen miellelläni teidän ajatuksia ja mielipiteitä.

Kuvat ovat lainattu Jokakoti.fi -myynti-ilmoituksista. Kuvissa ei ole mukana kohteita, joihin itse olen käynyt tutustumassa. Myynti-ilmoituksiin pääset klikkaamalla kuvan alapuolella olevaa linkkiä.

7 kommenttia:

 1. Meillähän on mökki saaressa. Saari kuuluu kokonaan meille, joten "ihania" mökkinaapureita ei ole. Tämä on tottakai meidän onni, sillä viidestä lapsesta ja kahdesta aikuisesta lähtee välillä aikamoinen ääni ;)

  Silloin kun asuimme vielä vanhassa kodissa, katselimme rantatontteja, sillä halusin ehdottomasti rakentaa uuden talon meren ääreen. Tontteja oli tarjolla, mutta ne olivat joko aivan sikahintaisia tai sitten tosi pieniä.

  Sitten löysimme mökin, joka oli meille kun tehty. Uhmasimme keväällä luonto-äitiä ja kävimme katsomassa mökin ilman kiinteistövälittäjää, joka ei enää uskaltanut sinne lähteä. Kovasti yritti meitäkin käännyttää, että odotetaan että jäät sulaa, niin kaikki halukkaat pääsee yhtä aikaa....
  Niin, ja viikon päästä meidän käynnistä, oli kaikki jäät pois :/

  Mökillä nautin juuri tuosta rauhasta, lintujen laulusta. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan nautin siitä sanoin kuvaamattomasti hiljaisuudesta ja ainoan äänen tekee laineiden liplatus.

  Itse kaipaan myös menoa ja meininkiä, joten en siellä voisi asua kokoaikaa. Pakko päästä kaupungin hulinaan, joten tämä ratkaisu sopii meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä huomio, että järkevät ihmiset ajattelevat myös sitä, mahtavatko he häiritä toisia omalla "elämäntavallaan". Hieman sama juttu itsellä koirien osalta: tuskin uusien asuinaluiden pikkutonteilla naapurit jakaisi kauaa koirieni huutoa kuunnella =D

   Rantatontit tuntuvat olevan aivan sikahintaisia... Sen olen huomannut. Siksi etsinkin oikeanlaista rempakohdetta, niin pysyy kokonaiskustannukset paremmin hallussa.

   Vaikka rauhaa kaipaankin, haluan myös olla kohtuullisten yhteyksien varrella. Katsomistani paikoista 2 oli siten, että työmatkani olisi alle 5 minuttia, yhdestä 15 minuttia sekä töihin tai Tampereen keskustaan eli sijainnit olivat hyviä. Ihan mökkihöperä ei musta saa, vaan pitää päästä nopeastikin vaikkapa ulos syömään tai shoppailemaan =D Yritä nyt tässä sitten kaikki haaveet ja toiveet yhdistää ja vielä tällä lompakolla - luovuutta?

   Poista
  2. Just näin :) Meillä on välillä meidän Nelli-koira (Bichon Havanais, joka asustelee nykyään mun pikkuveljen luona) saaressa mukana. Kun joku soutelee saaren ympäri, menee Nelli perässä haukkuen :) Muuten Nelli ei ikinä hauku :)

   Toivottavasti löydät pian mieluisen ja hyvästä paikkaa ja tietty kohtuu hinnalla :)

   Poista
 2. Veneilyaikoina puhelimme aina miehen kanssa, etta olisipa ihanaa olla oma saari. Nyt taas ajattelen, etta onpa ihanaa, kun naapureita ja viela lapsiperheita naapureina, niin lapsilla on kavereita. Jossain vaiheessa saattaa taas kaivata rauhaa, kun lapset kasvavat. Niin ne ajatukset ja tilanteet muuttuvat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin, että elämäntilanne vaikuttaa siihen, millaisen ympäristön näkee "unelmapaikkana". Jos minulle lapsia tulisi, haluaisin todennäköisemmin olla hyvin hoidettujen teiden varrella (vaunuja kivempi työntää esim asfaltilal kuin kuravellitiellä) - ja aivan kuten sanoit: lapsilla leikkikavereita ympärillä.

   Poista
 3. Mieheni on aina haaveillut veneestä, joten jos me joskus päätyisimme järvenrantatontille, niin ehdottomasti kulkuyhteydet pitäisi olla isoille vesistöille. Täältä Sorvasta on mukava yhteys 20 minsaa veneellä Tampereelle ja joskus, kun olemme saaneet venettä lainaksi olemmekin poikenneet Viikinsaareen ja siitä sitten laukontorille Hookkiin siiville. Oishan se komiaa, jos pääsis omasta pihasta täräyttämään.

  VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff