maanantai 15. joulukuuta 2014

Japanilaisittain: sisustusterveisiä Japanista

Ei kommentteja:
 

Huomasin, että minulta oli jäänyt heinäkuun Japanin reissultani julkaisematta sisustusaiheisia kuvia. Reissustani voi lukea lisää tästä linkistä.  Parempi siis myöhässä kuin ei milloinkaan - tässä lyhyt katsaus japanilaiseen "sisustusmaailmaan".

Hotellihuoneet Japanissa ovat yleensä hyvin kompakteja. Visuaalisesti yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomioita. Kylpyhuoneet olivat jokaisessa hotellissa, jossa itse yövyin, hieman samantapaisia moduuleja kuin esimerkiksi ruotsinlaivoilla. Vinkkinä Japaniin matkaaville: Japanissa huoneissa saa tupakoida (ja haju on todella pinttynyt). Kannattaakin siis painottaa varauksen yhteydessä, mikäli haluat savuttoman huoneen.






Koska minua paikallinen tapa asua ja sisustaa kiinnosti, pyysin isäntäperhettäni viemään minut kierrokselle sellaiseen sisustus- ja kodintavarakauppaan, jossa tavallinen japanilainen perhe asioisi. Niin taloissa kuin sisustuksessakin skandinaavinen tyyli on kuuminta hottia Japanissa. Siitä syystä tämäkin kauppa muistutti paljon meidän Kodin1:stä tai Askoa. Ikea myös tuntui olevan kova sana. Perheen äiti Ikea-faniksi tunnustautuikin.


Suurin osa ajasta kodeissa vietetään lattianrajassa, esimerkiksi matalien ruokapöytien ääressä. Tästä syystä kaupan tuoli- ja sohvavalikoima oli  kuitenkin hieman erilainen kuin meillä.



Kellohylly - aivan kuin jostakin meidän sisustuskaupasta.


Silmiini myös osui, että valmisverhovalikoimat olivat todella laajat verrattuna meidän kauppoihin. Perheen äiti kertoikin minulle, että verhoja ei juurikaan teetetä vaan ne ostetaan valmiina. Näitä vastaavia hyllynvälejä kaupassa taisi olla ainakin neljä.



Nämä mallikoti-kuvat voisivat yhtä hyvin olla myös Ikeasta.





Jotakin  hyvin japanilaista on heidän WC-kulttuuri. "Perusposliinia" ei juurikaan mistään löydä. WC-istuimet ovat varustettu mitä erikoisimmilla lisävarusteilla. Ehkä reissun hupaisin oli tuo nappula, josta saat painettua huuhtelun ääntä - jos siis yleisessä vessassa käyminen nolottaa. Keksintö, jonka mielelläni näkisin myös Suomen markkinoilla, on yhdistetty WC-istuin ja lavuaari. Lavuaari sijaitsee huuhtelusäiliön päällä. Käsien pesuvesi valuu hyötykäyttöön huuhtelusäiliöön ja näin vettä säästyy. Kätevää myös pienissä tiloissa. Jos ihmettelet mitä mahdan tarkoittaa, kurkkaapa tämä kuva.


Skandinaavisen sisustuskaupan näyteikkunan somistusta.


Samainen yritys suunnittelee ja rakentaa skandinaavisia moderneja koteja. Alla muutama kuva heidän rakentamistaan taloista.

Silmiinpistävää esimerkiksi isäntäperheeni kodissa oli, että kaikki viimeistelytyöt oli tehty enemmän kuin 100% täydellisesti. Tällä tarkoitan esimerkiksi listoituksia. Tuollaisen työnjäljen kun saisi tännekin. Huomioitavaa kuitenkin oli, että useat materiaalit eivät olleet "aitoja" vaan matkivat alkuperäistä.  Joku kollegani muuten mainitsi (kuulleensa omalta isäntäperheeltään), että Japanissa talon elinkaareksi ajatellaan noin 15 vuotta - ei sen pidempään. Mielenkiintoinen seikka tuokin.







Ensi vuonna on luvassa itselläni 2 matkaa Japaniin. Innolla niitä, ja monia muitakin, reissuja odotellen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff