tiistai 14. toukokuuta 2013

Lakaistaan maton alle

1 kommentti:
 Hiljaiseksi taas vetää... Tällä kertaa aiheen otti esiin Valkeakosken Sanomat pääkirjoituksessaan. Itse olen surullisena ja hämmentyneenä seurannut keskustelua aiheen tiimoilta. Henkilökohtaisesti ärsyynnyn suuresti ongelmien maton alle lakaimisesta. Hometalopakolaisena tiedän, että aiheella ei sovi leikkiä: Kyseessä on ihmisten terveys. 

Paikallisen lukion osalta sisäilma- ja homeongelmien ratkaisuksi lähinnä kauppattiin muutamaa tiivistämistä ja niin eteenpäin. Todellisuudessa "meikkailemalla" näitä ongelmia ei saada katoamaan mihinkään. Oikeat toimenpiteet ovat huomattavasti esiintuotavia järeämpiä. "Seinärakenteissa olevien mikrobien pääsy sisäilmaan pystytään estämään, kun pahimmat ilmavuotopaikat tiivistetään ja ilmanvaihto säädetään mahdollisimman tasapainoiseksi." Kenen muun silmiin kyseisessä lauseessa on jotakin häikkää? Eikö oikea ratkaisu ole päästä eroon mikrobeista, ei estää niiden pääsyä sisälle... Hmm. Lempäälän lukion tarinaa voi lukea vaikkapa tästä artikkelista.

1 kommentti:

  1. Meillä ongelmana on kaikki suomenkileiset koulut. Yhdessä koulussa lapset opiskelee parakeissa, Emilian koulu lähtee evakkoon Eveliinan kouluun, joka on todettu myös huonoksi. Eveliinan tulevan koulun kohtalo on täällä tällä hetkellä tosi kuuma puheenaihe ja asiaa vatvotaan suuntaan jos toiseen. Ruotsinkielisillä on hyvät oltavat ja isot koulut, mutta suomenkielisiä niihin ei huolita (mehän voidaan omia vaikka ne).

    Suomenkieliset lapset reagoi, flussaa ja selittämättömiä kuumeiluja melkein jokaisella.
    Mutta minkäs teet, kun päättäjät on suurimmaksi osaksi ruotsinkielisiä ja vetää aina yhtä köyttä :(

    Olen muuten kirjoittanut tekstin jo, mutta odottelen, jos saisin hyviä kuvia kodista siltä valokuvaajalta, joka meillä kävi ;)

    VastaaPoista

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Kiitos ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]talojajatoiveita.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff